Rookverbod gaat nu ook in voor kleine cafés

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

rookverbod2Hoeksche Waard – Met een krappe meerderheid heeft de Tweede Kamer op dinsdag 1 juli besloten het roken in de hele horeca te verbieden ook de Eerste Kamer is in meerderheid voor het algehele rookverbod.. De uitzondering die tot nu toe gold voor kleine cafés, vervalt. De stemverhouding was 76 voor en 70 tegen. De tegenstemmers zaten bij VVD, SP en PVV. De andere fracties waren voor.

Na een rechterlijke uitspraak mocht een uitzondering worden gemaakt op het rookverbod in de horeca voor de cafés waar de eigenaar zelf achter de tap staat. Het argument was dat daar geen personeel is dat tegen de gevolgen van het meeroken beschermd moet worden. In de Hoeksche Waard zullen dus een groot aantal kroegen de asbak binnenkort weer van tafel moeten halen.

Het is nog niet duidelijk wanneer het algehele rookverbod van kracht wordt. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren