Realisatie Dorpshart Mijnsheerenland kan van start

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Realisatie Dorpshart MijnsheerenlandMIJNSHEERENLANDDe Raad van State heeft deze week groen licht gegeven voor de realisatie van het project Dorpshart Mijnsheerenland. Samen met HW Wonen, Vorm Ontwikkeling, ACIS, CSG De Waard en Zorgwaard werkt gemeente Binnenmaas aan de realisatie van een Dorpshart voor Mijnsheerenland. De samenwerkingspartners zijn verheugd dat met de positieve uitspraak van de Raad van State, na jaren van voorbereiding en procedures, nu echt gestart kan worden met de realisatie van het Dorpshart.

Op 2 juli heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan over het bestemmingsplan. Drie partijen hadden beroep aangetekend tegen het bestemmingsplan. Na overleg hebben twee partijen besloten om hun beroepschriften in te trekken. Het overgebleven beroep is ongegrond verklaard. Tegen de uitspraak van de Raad van State staat geen verdere beroepsmogelijkheid meer open.

Algemene informatie Dorpshart Mijnsheerenland

Met vele organisaties werkt gemeente Binnenmaas samen aan de realisatie van een nieuw ‘hart’ voor Mijnsheerenland. Met oog voor de toekomst wordt een plek gerealiseerd waar de Mijnsheerenlander zich thuis voelt. Een Dorpshart dat aansluit bij het statige, maar dorpse karakter van Mijnsheerenland. Met het bij elkaar brengen van functies op het gebied van sport, onderwijs, winkels, zorg en wonen, is het Dorpshart voor iedereen van belang. Tegelijk biedt het Dorpshart een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Kortom, Dorpshart Mijnsheerenland wordt een hart dat klopt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren