Afhaalgelegenheden Cromstrijen krijgen exploitatievergunning plicht

325

001_food-image-HOR031301I01Cromstrijen – De gemeenteraad van Cromstrijen heeft dinsdag juli  in zijn vergadering de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) 2014 vastgesteld. Met deze nieuwe APV krijgen ondernemers in de gemeente Cromstrijen bij het exploiteren van een afhaalgelegenheid te maken met een exploitatievergunningplicht en de wet Bibob.

Dit geldt wanneer er sprake is van een nieuwe vestiging, een wijziging in de ondernemersvorm of een overname van een bestaande onderneming. Deze exploitatievergunningplicht gold al voor horecabedrijven en blijft voor deze categorie ook gelden.

Wanneer u als ondernemer vanaf nu een horecaonderneming/afhaalgelegenheid start of overneemt hebt u een exploitatievergunning horecabedrijf openbare inrichting nodig. In de exploitatievergunning staan voorwaarden die te maken hebben met openbare orde, veiligheid en zedelijkheid in de omgeving van openbare inrichtingen. Deze voorwaarden staan in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Cromstrijen.

Daarnaast kan de gemeente Cromstrijen u vragen een Bibob-vragenformulier in te vullen. Daarmee beoordeelt de gemeente de integriteit van de onderneming of de bij uw onderneming betrokken personen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.