Waterschap start versterking Bosschendijk Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

logo-waterschap-hollandse-deltaOUD-BEIJERLAND – In augustus begint Hollandse Delta met de versterking van de Bosschendijk in Oud-Beijerland. Deze dijk moet worden versterkt om Oud-Beijerland de komende 50 jaar te beschermen tegen hoog water. Namens het waterschap zal aannemer Martens en Van Oord eerst beginnen met de aanleg van een nieuwe duiker onder de Hermannus Boerhaavestraat en het verleggen van de dijksloten.

Zo kan het watersysteem goed blijven functioneren tijdens de uitvoering van de versterking. Vervolgens wordt aan de kant van de Oude Maas de dijkbekleding afgegraven en voorzien van nieuwe, stevigere kleibekleding. Aan de binnenkant van de dijk wordt een steunberm aangebracht die er voor moet zorgen dat de dijk bij hoog water niet naar beneden schuift.
De verharding van het bestaande Zalmpad wordt verwijderd en bovenop de nieuwe steunberm aangebracht. Het Zalmpad zal vanaf augustus tot eind 2015 worden afgesloten om zo de veiligheid voor omwonenden en de aannemer te garanderen. Er worden omleidingsroutes ingesteld. De versterking is eind 2015 afgerond.

Dijkversterking Hoeksche Waard-Noord
De Bosschendijk bij Oud-Beijerland en het Simonsdijkje en de Gorsdijk tussen Puttershoek en ’s Gravendeel moeten worden versterkt. De afgelopen jaren heeft het waterschap hiervoor een plan gemaakt. Op 26 september 2013 is het definitieve dijkversterkingsplan vastgesteld door het waterschap.

Uitvoering
De uitvoering van dit project vindt plaats in twee delen: begin 2014 zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de versterking van de Bosschendijk gestart. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door de aannemer Martens-Van Oord (MVO).

Voor het Simonsdijkje en de Gorsdijk verwacht het waterschap in het najaar de aanbesteding af te ronden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren