Appeltjes van Oranje 2015

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

GP3_2Regio – ‘Beter voor elkaar!’ is het thema van de Appeltjes van Oranje 2015. Het Oranje Fonds zoekt succesvolle, bestaande initiatieven die de sociaal economische kansen van mensen verbeteren. Zodat zij meer en makkelijker mee kunnen doen in de maatschappij. Heeft of kent u zo’n initiatief? Meld het dan uiterlijk 30 september 2014 aan voor de selectie van de Appeltjes van Oranje 2015!

Officieel is de crisis misschien voorbij, maar in het dagelijks leven van velen is dat niet zo. Er zijn verschillende oorzaken waardoor mensen geïsoleerd raken en slechts moeizaam de eindjes aan elkaar kunnen knopen. De Appeltjes van Oranje van 2015 gaan daarom naar organisaties of initiatieven die de sociaal-economische kansen van mensen versterken zodat zij meer of makkelijker mee kunnen doen in de maatschappij.

Beter voor elkaar
Onder het thema ‘Beter voor elkaar’ zoekt het Oranje Fonds naar initiatieven die zich hier sterk voor maken. Denk aan schuldhulpverlening of begeleiding naar (vrijwilligers)werk. Voor het Oranje Fonds is de inzet van vrijwilligers hierbij van groot belang, maar ook dat het initiatief zich onderscheidt van andere organisaties of initiatieven.

Publieksstemmen
Bij de zoektocht naar de Appeltjes van Oranje krijgt, net als vorig jaar, ook het Nederlandse publiek een stem. De Stemweek van 8 t/m 14 december 2014 biedt deelnemers de mogelijkheid om lokaal campagne te voeren en extra naamsbekendheid te genereren. Zo werken we samen aan de zichtbaarheid en het draagvlak van sociale initiatieven in ons Koninkrijk.

Aanmelden tot 30 september
Heeft of kent u een bestaand initiatief dat zich richt op de verbetering van de sociaal-economische positie van mensen? Wilt u kans maken op deze bijzondere prijs? Aanmelden kan tot uiterlijk 30 september 2014 met onderstaand Voordrachtsformulier. Leest u ook goed de uitgebreide achtergrondinformatie en criteria, deze vindt u onderaan deze pagina bij de downloads.

Om voor een Appeltje van Oranje 2015 in aanmerking te komen moet uw initiatief aan elk van onderstaande voorwaarden voldoen. We zoeken initiatieven:

  • die expliciet zijn opgezet om de sociaaleconomische kansen van mensen te versterken;
  • waarbij veel sprake is van vrijwillige inzet;
  • waar kwetsbare mensen door participatie weer verder komen;
  • waarbij sprake is van nauwe samenwerking met andere organisaties;
  • die minimaal twee jaar operationeel zijn;
  • die vernieuwend van opzet zijn door bijvoorbeeld de structuur, de middelen, of het behaalde resultaat.

We kijken uit naar uw voordracht!

Downloads

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren