26-ste editie oldtimer rondrit door de Hoeksche Waard

0
1549

Oldtimer rondrit 2012 A5De jaarlijkse oldtimer rondrit door de Hoeksche Waard vierde in 2013 haar 25-jarige jubileum. Al meer dan een kwart eeuw toeren de oldtimers nu elke eerste zondag van de maand september door de regio. En wat ooit begon met enkele tientallen auto’s is inmiddels uitgegroeid tot een evenement waar de laatste jaren gemiddeld rond de 150 auto’s aan meedoen. Zondag 7 september is de 26-ste editie.

Sterker nog, volgens één van de ‘vaste’ organisatoren, Arie Wols uit buurtschap Blaaksedijk deden er verleden jaar tijdens de jubileum-editie ruim 200 auto’s, motoren en vrachtwagens mee. Toen initiatiefnemer Cees Kooyman uit Mijnsheerenland 26 jaar geleden begon was hij al heel blij dat dat er 35 oldtimers meereden. Sinds die tijd is de oldtimer rondrit dus uitgegroeid tot een echte Hoeksche Waardse traditie, waar ook het publiek veel plezier aan beleefd. Arie Wols licht het succes van de rondrit toe: ‘In principe mogen mensen die in de Hoeksche Waard wonen en die een auto hebben van 35 jaar of ouder meerijden. Het mooie van onze rondrit is ook dat er zoveel verschillende auto’s meedoen. De oudste auto is een A-Ford uit 1912, maar ook wagens uit de jaren zeventig rijden tegenwoordig mee’.

De verkeersbegeleiding is zoals vanouds in handen van de leden van de Harley Club Hoeksche Waard. Zij zorgen er voor dat kruispunten tijdig worden afgezet als de stoet passeert. Deelname kost, inclusief versnapering en deelnamebord, 10 euro. Voor inlichtingen kan men bellen met: 0186-601579/0610040879, of met; 0622906734

Het vertrek van de 26-ste editie van de oldtimer-rondrit is om 10.00 uur aan de Boonsweg 14 bij de firma Heyboer, rond 10.05-10.15 uur doet men o.a. Kuipersveer, Blaaksedijk, Goidschalxoord en Heinenoord aan. Tussen 10.30 en 10.40 uur hoopt men Oud-Beijerland te bezoeken en vervolgens Nieuw-Beijerland, Piershil, Goudswaard, Nieuwendijk en Zuid-Beijerland (11.30 uur). ’s Middags om 12.00 uur is er een kortepauze in Numansdorp. Rond 13.00 uur is de middagstop van 45 minuten in Strijen. Hierna gaat de stoet richting Strijensas, Mookhoek en ‘s-Gravendeel, waar men rond 14.45 uur aan wil komen. Na een korte pauze (10 min.) in het Kildorp komt men om 15.15 uur aan in Puttershoek. Vervolgens gaat het richting Maasdam en via Westmaas naar Mijnsheerenland. De eindhalte is het recreatieoord Binnenmaas. Normaliter komt men hier rond 16.15 uur aan.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.