Gelijkspel voor Goudswaardse Boys bij BZC Zuiderpark

Rotterdam – Afgelopen zaterdag besloot Goudswaardse Boys de eerste helft van de competitie vóór de winterstop exact halverwege de ranglijst. Na een heroïsche strijd op het legendarische Sportpark De Vaan werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen koploper BZC/Zuiderpark.

Na een slordige acht minuten spelen zette Robin Verhoeven de formatie van trainer Leo Tol verrassend op voorsprong door doelman Raymond de Hollander met een knappe lob te verschalken: 0-1. Dat deze stand tot de rust niet veranderde was voornamelijk te danken aan de onverzettelijkheid van de Goudswaardse defensie en het voortreffelijke keeperswerk van keeper Bryan Huijzers. Namens de gastheren lieten Wilmar Hanst, Shurwendley Vicento jr en Jackson Oscar Theophile enkele enorme kansen liggen.

Na de thee draaide de thuisclub meteen de duimschroeven weer aan. Een vrije trap van Eldrick Cristina verdween via de vingertoppen van doelman Bryan Huijzers over het doel. Goudswaardse Boys liet zich in de tegenstoot ook niet onbetuigd en was dicht bij een grotere voorsprong via Joeri Heistek. Een volley van Robin Verhoeven trof kort daarop de Rotterdamse lat. In de 83ste minuut bracht Rudrick Pop de lijstaanvoerder verdiend langszij met een welgemikte trap in de kruising: 1-1. Bij het ingaan van de extra tijd kropen de bezoekers door het oog van de naald toen een inzet van de vrijgelaten Ishuar Martina via de onderkant van de lat terug het veld in caramboleerde.