Strijense Brandweerman Bert Versendaal krijgt lintje bij afscheid

0
332

lintjeversendaal_mediaSTRIJEN – Gisterenavond, donderdag 29 september 2016, ontving de scheidende brandweerman Bert Versendaal een koninklijke onderscheiding. De Strijenaar nam na 35 jaar vrijwillige brandweer afscheid van het korps.

Bert Versendaal klom op van brandwacht tot brandmeester. ,,Geen sinecure. Heeft veel tijd, energie en inspanningen gekost om zo ver te komen. De opleiding en scholing van een vrijwilliger is bijna professioneel, wat zeg ik, ís professioneel,” sprak locoburgemeester Geràldo Janssen tijdens de uitreiking. De verbouwereerde Versendaal hoorde het gelaten aan. Ook toen de loco de verschillende, vaak humoristische, anekdotes opdiste.

,,Beste Bert, dames en heren, dit alles heeft er toe geleid dat op advies van de burgemeester van Strijen, de commissaris van de Koning en het Kapittel voor de civiele orden het zijne majesteit de koning heeft behaagd…” Vervolgens kreeg Bert Versendaal als kersvers Lid in de Orde van Oranje Nassau de daarbij behorende versierselen opgespeld.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.