NBSVV delft onderspit in gelijkwaardige derby bij Zinkwegse Boys

Oud-Beijerland – In een sportieve streekderby aan de Zinkweg heeft NBSVV aan het kortste eind getrokken. Het aantal kansen was minimaal gelijk, waardoor de 3-2 einduitslag geen recht deed aan de verhoudingen in het veld. Zinkwegse Boys mocht drie punten bijschrijven in de strijd om het kampioenschap. NBSVV moest zich troosten met een revanche op de slechte wedstrijd van een week eerder, maar de beloning in punten bleef dus uit.

Het was een weerzien met veel bekenden over en weer. NBSVV-trainer Mark Smeding was nog niet zo lang geleden succescoach bij Zinkwegse Boys door het kampioenschap in de vierde klasse te behalen en het jaar erop de meeste punten ooit in de derde klasse. Het huidige spitsenduo van NBSVV, Martijn van Zuuren en William Benard, en verdediger Jeroen de Kruijk maakten destijds deel uit van het kampioenseftal. De huidige Zinkweg-coach Peter van Dam, aanvoerder Mike Fiere en nog enkele ZWB-ers eveneens en dat schept een blijvende band.

NBSVV liet vanaf het begin zien dat het voor Zinkwegse Boys geen makkelijke middag zou worden. Al in de vijfde minuut deed William Benard zijn oude club pijn door met een fraaie volley de 0-1 binnen te knallen. Twee minuten later kon Carlo Boender net niet een voorzet van Patrick Ridderhof afronden. Kort daarna was de eerste kans voor ZWB ook raak. De volledig vrijgelaten Simon van Rheeden kopte de gelijkmaker binnen: 1-1. Een goed spelend NBSVV hield de thuisploeg daarna veelal ver van het doel en kreeg zelf via William Benard en Jan-Pieter Izelaar kansen op een nieuwe voorsprong. Kort voor rust was het echter Zinkweg-aanvoerder Mike Fiere die een vrije trap van Rens Burgwal met het hoofd tot doelpunt promoveerde. Ruststand 1-2.

De Nieuw-Beijerlanders gingen na rust direct weer op zoek naar de gelijkmaker. Patrick Ridderhof verscheen voor thuiskeeper Van Lierop, legde af maar een verdediger maakte er ternauwernood een corner van. Uit die corner wist Jan-Pieter Izelaar met het hoofd de terechte gelijkmaker binnen te knikken: 2-2. Aderlating voor de thuisploeg was het uitvallen van Mike Fiere, hoewel zijn vervanger verdienstelijk inviel. In de 63e minuut kwam Zinkwegse Boys opnieuw op voorsprong. Simon van Rheeden maakte ook zijn tweede kans af: 3-2. NBSVV kreeg nog ruim een handvol kansen op de gelijkmaker via Pieter Vogelaar (net over), William Benard (op de kruising), Jan-Pieter Izelaar (doelpunt afgekeurd), Harmen Schipper (zijnet), Roman de Groot (kopbal in handen keeper) en Patrick Ridderhof (rakelings over). Het geluk was echter met de thuisploeg, die overigens zelf ook nog enkele kansen kreeg, maar NBSVV-keeper Miguel ten Hove liet geen doelpunt meer toe. Een leuke open wedstrijd die geen winnaar verdiende kreeg die dus toch.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.