Historische Vereniging ‘s-Gravendeel zoekt beeldmateriaal uit oorlogsjaren

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Het komende jaar is het 70 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd. Reden voor organisaties, stichtingen en verenigingen die zich bezighouden met de geschiedenis om daar uiteraard uitgebreid bij stil te staan. De Historische Vereniging ‘s-Gravendeel wil dit ondermeer doen middels een grote tentoonstelling tijdens Koningsdag 2015.

Traditiegetrouw is er al jaren een thema-expositie tijdens Koninginnedag en sinds dit jaar dus Koningsdag in de hal van het Dienstencentrum ’t Weegje. De Historische Vereniging kiest voor deze dag een speciaal thema uit en voor 2015 lag het min of meer voor de hand om stil te staan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog. Francien de Geus van de Hist. Vereniging geeft uitleg: ‘Wij zijn van plan om op Koningsdag 2015 o.a. foto’s over de oorlogsjaren en de bevrijding te laten zien. Het gaat dan uiteraard niet alleen om ‘s-Gravendeel, maar ook om de buurtschappen, zoals De Wacht en Schenkeldijk. We hebben best wel aardig wat foto’s op voorraad
van de bevrijdingsfeesten, maar we kunnen nog foto’s gebruiken die in de oorlogsjaren zelf zijn gemaakt.

Dergelijke foto’s zijn van harte welkom bij onze vereniging. En als mensen zelf niet over een scanner beschikken om de oude foto’s te scannen dan willen wij dit graag even doen.

Men kan elke dinsdag altijd langs komen in ons onderkomen in de Openbare Bibliotheek in ‘s-Gravendeel’. Het is de bedoeling dat de tentoonstelling die men in 2015 gaat organiseren een zo compleet mogelijk beeld geeft van de oorlogsjaren. En daarom wil men niet alleen foto’s van de feestelijkheden van na de bevrijding gebruiken. Het adres van de Openbare Bibliotheek/Historische Vereniging ‘s-Gravendeel is Smidsweg nr. 42.

20140531-105529-39329722.jpg


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren