Jubileumboek HW Wonen ondermeer nog te koop bij Museum

393

Schafttijd jongens vlas 1915HOEKSCHE WAARD – Eén van de projecten waarmee HW Wonen dit jaar het 100-jarig jubileum van de sociale volkshuisvesting in de regio viert, was het uitbrengen van het boek; ‘100 jaar thuis in de Hoeksche Waard’. Dit fraaie boekwerk was vooral bedoeld als een geschenk voor de huurders van HW Wonen, maar is sinds een tijdje ook te koop.

Het boek met zo’n 200 foto’s is nu ondermeer te koop bij het Museum Hoeksche Waard. Er kwamen al vrij snel flink wat positieve reacties op het ‘jubileumboek’, ook van mensen die het boek bij vrienden, familie, of relaties te zien kregen en die zelf in een koopwoning wonen. En dus besloot HW Wonen om de resterende boeken voor een vriendelijke prijs (€ 14,95) te koop aan te bieden, zodat ook niet huurders de kans krijgen om het aan te schaffen. Het boek geeft middels interviews met merendeels inwoners van de regio een goed beeld van hoe het leven zich de afgelopen 100 jaar heeft voltrokken in de Hoeksche Waard. Uiteraard komt ook de geschiedenis van de sociale woningbouw in de regio uitgebreid aan bod.

Meer dan 100 historische foto’s

Het boek bevat dus een slordige 200 foto’s, waaronder meer dan 100 historische opnamen. De oudste van deze, soms unieke historische ‘prenten’ dateren van rond 1900. Ze geven een heel interessant beeld van o.a. het verenigingsleven, het boerenleven, werken op de akkers, de Watersnoodramp en uiteraard van de eerste sociale woningbouw op het eiland. Ook de hedendaagse natuur in de regio komt aan bod, middels tientallen mooie kleurenfoto’s en o.a. een interview met natuurgids Marianne van der Waal. Het boek is overigens gedrukt op een hoogwaardige papierkwaliteit, dus het is ook echt gemaakt als een naslagwerk ‘om te bewaren’. Het is te koop bij het Museum Hoeksche Waard, de VVV in Oud-Beijerland, Boekhandel Marjan Houtman in Puttershoek en de BRUNA vestigingen in ‘s-Gravendeel, Numansdorp en Oud-Beijerland.

(Foto: Archief Arie Pieters)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.