FC BINNENMAAS BOEKT TWEEDE OVERWINNING BIJ EBOH

Redactie Hoeksch Nieuws
6 Min Read

fcbinnenmaasDORDRECHT – FC Binnenmaas ging zaterdag 11 oktober op jacht naar de 2e overwinning van het seizoen en deze 3 punten moesten gehaald worden bij EBOH in Dordrecht.

In de afgelopen wedstrijden hebben we een stijgende lijn gezien bij de spelers van Leo Dekker.Het spel was goed, spelend als een team en een prima conditie, alleen het niet maken van beslissende doelpunten zorgde er voor dat bijvoorbeeld in de wedstrijd van afgelopen week tegen De Alblas niet werd gewonnen, maar werd het een gelijk spel in de laatste minuut.

Binnenmaas begon scherp aan deze wedstrijd en kreeg in de 7e minuut een hoekschop. Deze werd goed genomen door Sjoerd van der Pers en Kevin Kuijer kopte deze prima binnen en zo had Binnenmaas al snel de openingstreffer gevonden. Nu was het zaak om zo snel mogelijk de 0-2 te vinden en deze wedstrijd zo vroeg mogelijk te beslissen.

Het was duidelijk dat EBOH even van slag was want in de 7 minuten na het doelpunt volgde nog een aantal goede kansen voor Binnenmaas om verder uit te lopen.

  • 8e minuut, een schot van Kevin Kuijer dat net over ging.
  • 10e minuut, een mooie diepe bal van Bas de Kruiff op Danny Maijers die er wel net bij kon maar niet genoeg kracht kon zetten.
  • 11e minuut, een goede voorzet van Remco van der Stel kon net niet binnen getikt worden door Kevin Kuijer.
  • 14e minuut, na een goede actie van Sjoerd van der Pers ging zijn schot op de lat.

Kortom veel druk, veel kansen, maar niet de doelpunten om deze wedstrijd vroeg te beslissen.Dit zorgde er ook voor dat EBOH terug in de wedstrijd kon komen en dat resulteerde tot wat meer druk op het doel van Erwin Fortuin en een aantal hoekschoppen in een korte tijd.In de 31e minuut kreeg EBOH een vrije trap net buiten het 16 meter gebied, deze werd goed ingeschoten maar gelukkig zag Erwin Fortuin deze net naast het doel gaan. In de 41e minuut speelde de voorhoede van Binnenmaas een 100% kans niet goed uit, Kevin Kuijer scoorde wel, maar deze werd afgefloten voor buitenspel.Dus Binnenmaas ging net als afgelopen week met 1 doelpunt voorsprong de rust in, terwijl het ook met 2 of 3 doelpunten verschil had kunnen zijn.

De 2e helft begon Binnenmaas minder scherp, dit zorgde er voor dat Desi Sanderse in de 51e minuut een gele kaart kreeg, maar nog veel vervelender voor Binnenmaas was het, dat EBOH in de 58e minuut de 1-1.FC Binnenmaas had in de 60e minuut al hun antwoord klaar, Desi Sanderse wist de bal bij Danny Maijers te spelen en hij deed waarvoor hij terug is gekomen bij de selectie en dat is scoren 1-2.In de 65e minuut lukte Binnenmaas het dan toch om verder uit te lopen, opnieuw was het Kevin Kuijer die het net wist te vinden, deze keer was het een intikkertje maar hij stond wel op de juiste plek.Dit was ook gelijk het moment voor Leo Dekker om te wisselen, Desi Sanderse mocht het veld verlaten en Leutrim Hoxhaj kwam in het veld.

Kort daarna mocht ook Kevin Kuijer naar de kant komen en voor hem kwam Sander de Heus in het veld.Ondanks dat EBOH het nog wel probeerde wisten beide partijen wel dat deze wedstrijd was gespeeld.In de 81e minuut kwam het moment van Mike Post, doordat hij ook in het veld mocht komen voor Danny Maijers gebeurde waar hij al zolang op zat te wachten en om vroeg en dat is dat zijn naam zou vernoemd worden in een verslag, sterker nog deze Mike Post had de kans om de 1-4 te maken, maar de doelman van EBOH wist dat te voorkomen. Leo Dekker zei ook gelijk dat, als Mike deze wel had gemaakt, hij hem gelijk weer van het veld had gehaald.

In de 90e minuut was het Remco van der Stel met de laatste actie en wat voor actie.Remco bracht de eindstand op 1-4 met een zeer knappe, mooie en, niet onbelangrijk, een bewuste lob over de doelman van EBOH.Door deze overwinning staat FC Binnenmaas op een 8e plaats en hebben ze de aansluiting gevonden naar boven.

Aankomende dinsdag speelt Binnenmaas een oefenwedstrijd thuis tegen GOZ en volgende week zaterdag spelen ze thuis voor de beker tegen SEV.Op 25 oktober is de eerst volgende competitie wedstrijd, deze is tegen thuis tegen de koploper Feyenoord.

Opstelling FC Binnenmaas:

Erwin Fortuin, Leon van der Stel, David Engels, Bas de Kruijff, Richard van der Wilt, Johnny Maijers, Sjoerd van der Pers, Kevin Kuijer (Sander de Heus), Desi Sanderse (Leutrim Hoxhaj ), Danny Maijers (Mike Post) en Remco van der Stel.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren