Inhaalslag speelplekken in Cromstrijen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

logo-2CROMSTRIJEN – In de laatste maanden van 2014 worden drie speelplekken onder handen genomen. “Het is belangrijk dat onze kinderen fijn en veilig buiten kunnen spelen’, aldus wethouder Pieter Paans. “Buitenspelen is ontzettend leuk voor kinderen en ook nog eens gezond. Daarom ben ik blij dat we voor het einde van dit jaar nog drie speelplekken onder handen geen nemen!”
De speelplekken aan het Koolmeespad, de Brahmstraat en de Azaleastraat worden binnenkort vernieuwd. Hier worden de ondergronden opgeknapt en de toestellen worden vervangen door een moderner en vernieuwde variant.

Prioriteren

Financieel is het niet mogelijk om alle speelplekken onder handen te nemen. Daarom besloot het college de plekken waar het meest wordt gespeeld als eerste op te knappen.

Inhaalslag

Sommige toestellen voldoen niet meer aan de eisen van het Warenwetbesluit Attractie en Speeltoestellen (WAS). De gemeente startte deze week met het verwijderen van deze speeltoestellen. Hiervoor komen voorlopig geen nieuwe toestellen voor terug. Het gaat om onder andere de speelplekken in de Zweedse wijk, aan de Zijlstraweg, Sweelinckstraat, Patrijslaan (Numansdorp) en Paardenbloempad (Klaaswaal). In 2015, 2016 en 2017 gaat de gemeente verder met de inhaalslag en vernieuwt zij de speelplekken.

Nieuwe speeltoestellen 

In 2013 en 2014 startte de gemeente met de inhaalslag om de speelplekken in Klaaswaal en Numansdorp op te knappen. Zo is in 2013 naast voetbalcomplex SSS Klaaswaal een minikunstgrasveldje gerealiseerd. Dit gebeurde in samenwerking met de voetbalvereniging. In april ging de nieuwe speelplek open aan de Bremstraat in Klaaswaal. In de oranjewijken in Numansdorp en Klaaswaal kunnen kinderen ook weer klimmen en klauteren op nieuwe speeltoestellen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren