Dorpsderby tussen SSS Klaaswaal en NSVV Numansdorp wordt doelpuntenfestival

0
450

DSC_7002KLAASWAAL – De geweldige reeks van 11 ongeslagen wedstrijden na de winterstop was gebaseerd op de zeer solide verdediging van NSVV. Slechts 3 tegendoelpunten hadden de Numansdorpers hoeven te incasseren. Tijdens de dorpsderby werd in een geweldige ambiance dit aantal maar liefst verdubbeld tot 6 tegendoelpunten. NSVV toonde wel bij een 2-0 achterstand veerkracht en liet niet het kopje hangen. Weer uitgaande van eigen kracht werd met goed voetbal de achterstand omgebogen tot een 2-3 voorsprong. In de blessuretijd werd de defensie van NSVV toch weer verrast en kwam er een remise op het scorebord. Het massaal aanwezige publiek heeft kunnen genieten van een zeer spannende wedstrijd en ging met een licht verhoogde hartslag weer huiswaarts.

NSVV begon scherp en creëerde in de eerste drie minuten direct twee geweldige kansen. SSS reageerde door wat steviger de duels aan te gaan. In de 11e minuut twijfelde een verdediger van NSVV op de middellijn bij het uitverdedigen, waar de voorwaartse van SSS wel vol voor de, voor hem normaal gesproken onhaalbare, bal ging. SSS veroverde de bal onverwachts en NSVV stond uit positie. Met een snelle counter kon Oscar van Gelderen SSS op een 1-0 voorsprong brengen. NSVV was duidelijk van slag en kon niet in hun normale spel komen. Een onnodige duwfout op SSS aanvoerder Emiel Elvers in het strafschopgebied werd gezien door de scheidsrechter. Emiel Elvers nam zelf de strafschop en doelman Melvin Kruijthof keerde de strafschop knap in eerste instantie. In de rebound was echter Emiel Elvers als eerste bij de bal en kon alsnog de 2-0 op het scorebord brengen.

Een cornerbal van NSVV speler Jeroen Voshart vond de vrijstaande Leonard Bruynzeel bij de tweede paal. Leonard Bruynzeel werkte de bal binnen en zorgde hiermee voor de belangrijke aansluitingstreffer voor rust.

Drie minuten later was het weer een cornerbal van Jeroen Voshart die gemist werd door SSS doelman Ricardo Minnes. Bij de tweede paal mocht nu NSVV aanvoerder Marco Mann inkopen, maar zijn kopbal miste net het doel. Net voor rust had Jeroen Voshart zelf nog twee goede kansen op de gelijkmaker. Eerst mikte hij, na een mooie combinatie, net naast en de tweede kans was een vrije trap van hem die net werd naast getikt door SSS doelman Ricardo Minnes.

In de tweede helft ging NSVV vol in de aanval zonder de balans in het elftal te verliezen. Met name centraal op het middenveld zorgde Gersom Rozendaal met een goede tweede helft voor de juiste balans in het elftal. De derde kans voor NSVV in de tweede helft was uiteindelijk raak. Marco van Daalen mocht NSVV spits Kelvin van der Giesen aanspelen in het strafschopgebied. Kelvin van der Giesen draaide knap weg van zijn directe tegenstander en schoot op het doel. Zijn schot werd in eerste instantie gekeerd door SSS doelman Ricardo Minnes, maar de bal kwam terug richting Kelvin van der Giesen. Met zijn rug naar het doel bedacht Kelvin van der Giesen een omhaal, die over de doelman in het doel ging.

NSVV ging daarna vol voor de winst. Vooral over links gaf Mitchel Louwerens een paar puntgave voorzetten die niet werden afgemaakt door NSVV. Uiteindelijk kwam er vanaf links weer een mooie voorzet, die Marco van Daalen bij de tweede paal afmaakte. NSVV bleef goed voetballen en kreeg nog twee grote kansen om de voorsprong verder uit te breiden. Eerst mocht Robin Verhoeven vrijstaand op het doel koppen en daarna was er nog een mooie stift van Mitchel Louwerens die net boven de lat belande. Er waren veel blessure behandelingen geweest en daarom telde de scheidsrechter er veel blessuretijd bij. Ver in blessuretijd mocht SSS over links een bal vrij aannemen en voorzetten. Bij de tweede paal was Oscar van Gelderen attent en tikte de bal binnen. De burgemeester van Cromstrijen was tevreden met de puntendeling in de dorpsderby.

Opstelling NSVV:
Melvin Kruijthof, Michael Nijssen, Yoeron van der Ree, Marco Mann, Kjetil Mol (50e Robin Verhoeven), Gersom Rozendaal, Jeroen Voshart, Leonard Bruynzeel (42e Mitchel Louwerens), Roderick Bekker, Marco van Daalen (85e Peter Jan Cazander), Kelvin van der Giesen

Ruststand:      2 – 1
Eindstand:      3 – 3

Scoreverloop:
11e min.          1 – 0    Oscar van Gelderen
30e min.          2 – 0    Emiel Elvers
35e min.          2 – 1    Leonard Bruynzeel
65e min.          2 – 2    Kelvin van der Giesen
80e min.          2 – 3    Marco van Daalen
92e min.          3 – 3    Oscar van Gelderen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.