Vervangen flitspalen in Klaaswaal en Numansdorp

0
277

Digitale_filtspaalCromstrijenBinnenkort worden vier van de zeven flitspalen in Cromstrijen vervangen door digitale flitspalen.

In Klaaswaal staan op dit moment vijf flitspalen en in Numansdorp twee flitspalen. De gemeente is eigenaar van totaal zes flitspalen. De andere flitspaal, ter hoogt van het Wellantcollege in Klaaswaal, is eigendom van het Landelijk Parket Team Verkeer (LPTV). De gemeente kwam met het LPTV overeen dat het LPTV vier van de zeven flitspalen vervangt door digitale flitspalen. Deze digitale flitspalen zijn continue in bedrijf. De overige drie flitspalen verwijdert het LPTV definitief.

Locaties 

De flitspalen die worden vervangen door digitale flitspalen staan in Klaaswaal op de volgende locaties:
– Molendijk, ongeveer ter hoogte van de ambulancepost
– Oud Cromstrijensedijk Westzijde ter hoogte van de Schenkeldijk
– Rijksstraatweg ter hoogte van het Wellantcollege

Planning 

In week 22 (26 tot en met 30 mei) verwijdert het LPTV de oude flitspalen en in week 24 (10 tot en met 13 juni) plaatst het LPTV nieuwe digitale flitspalen. De oude flitspalen die niet worden vervangen door nieuwe digitale flitspalen worden door het LPTV naar verwachting in september 2014 definitief verwijderd. Dit zijn de flitspalen op de Molendijk in Klaaswaal ter hoogte van de Berkenlaan en op de Oud Cromstrijensedijk Westzijde in Klaaswaal tegenover huisnummer 26.

Het digitaliseren en verwijderen van de flitspalen in Numansdorp staat pas voor oktober/november 2014 bij het LPTV in de planning. De flitspaal in de Rijksstraatweg tegenover huisnummer 58 wordt vervangen door een digitale flitspaal. De flitspaal voor Rijksstraatweg 34 gaat definitief weg.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.