Bezoek Fort Buitensluis

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Fort Buitensluis in Numansdorp - Foto Jan Jonas

NUMANSDORP – De wandelroutes op het fortterrein zijn afgelopen winter uitgebreid, onder andere met een trekpontje. Er zijn schuttersputten blootgelegd en een nieuwe schuilplaats uit WOI is open gemaakt ter bezichtiging.

Fort Buitensluis in Numansdorp is een fort met munitie- en buskruitmagazijnen en piramidebunkers uit WOI. Het fortterrein wordt gebruikt door het Ministerie van Defensie, Stichting Vafamil, zendamateurs en er zijn enkele camperplaatsen en een kleine jachthaven.
Tijdens de openstelling is het nu ook mogelijk om een rondvaart te maken over het Hollands Diep met het landingsvaartuig L9512.

Openstelling
Tijdens het seizoen van 1 april tot 1 oktober is het fort gratis toegankelijk op elke 2e en 4e woensdag van de maand van 14.00-16.00 uur en elke 3e zaterdag van de maand van 10.00-16.00 uur. Buiten deze dagen is het fortterrein gesloten.

Fort Buitensluis vind je aan de Fortlaan 10 te Numansdorp. Kom het liefst op de fiets, want de parkeerruimte is beperkt. Trek laarzen of stevige (wandel-) schoenen aan en verken de wandelroutes.

Meer informatie: www.fortbuitensluis.nl 

Foto Jan Jonas


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.