Nog enkele plaatsen vrij voor cursus natuurgids in Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

13_Vlinderexcursie_003NUMANSDORPEr zijn nog enkele plekken op de cursus “natuurgids” die Hoekschewaards Landschap binnenkort start. Er zijn voldoende inschrijvingen binnen om te kunnen starten maar er is nog plaats voor enkele deelnemers. In de cursus wordt samengewerkt met het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid en leidt tot het landelijk erkende diploma “natuurgids”.

Op 15 januari 2015 gaat de cursus van start in het Nationaal Landschap Centrum in Numansdorp en in oktober 2016 is de afsluiting. De lessen vinden zowel binnen als buiten plaats. De binnenlessen zijn in het Nationaal Landschap Centrum en de buitenlessen zijn op verschillende locaties in de Hoeksche Waard en soms ook daarbuiten.

Planten en dieren die in streek voorkomen komen uitgebreid aan bod in de cursus, maar ook de wijze waarop planten en dieren samenleven en de rol die ze spelen in de natuur. Het functioneren van de natuur met de daarin werkende kringlopen is een belangrijk onderdeel van de cursus.De vorming van het landschap met daarbij de invloed van de mens hierop komt aan de orde. De wijze waarop planten en dieren gebruik maken van de verschillende landschapstypen, en ook de inrichting en het beheer van het landschap passeren de revue.

Een aantal lessen gaat over milieuproblemen en duurzame ontwikkeling  en de wijze waarop deze onderwerpen tijdens excursies aan de orde kunnen worden gesteld. Een fors deel van de cursus betreft educatieve vaardigheden. Hoe kun je de opgedane kennis over natuur, landschap en milieu overbrengen op een groep mensen is dan waar het om draait.

Nadere informatie en aanmelden via [email protected].


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren