Samenwerking Hoeksche Waards Landschap, 8HW Tourcyclo en Wereld Natuur Fonds

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

IMG_3209Numansdorp – Vrijdag 10 oktober was er een ontmoeting met een vertegenwoordiger van 8HW Tourcyclo met het Dagelijks Bestuur van HWL in het NLC.  We hebben samen teruggekeken op 8HW Tourcyclo 27 april 2014. Start- en eindpunt van deze sportieve wielertocht was bij het NLC. Dit is ons en de 480 merendeels uit regio afkomstige deelnemers over en weer goed bevallen. Wij vonden het een genoegen om een derde van de deelnemersopbrengst te bestemmen voor het goede doel : een cursus natuurgidsen voor vrijwilligers van het HWL. Die € 800 vonden wij aan en door jullie uitstekend besteed.

Volgend jaar willen wij voor de 4e keer 8HW Tourcyclo organiseren. Ditmaal op 26 april 2015. Graag weer vanuit het NLC en met het HWL als partner voor dit evenement. 8HW staat voor een tourcyclo voor de sportieve fietser. 111 km door het Hoekschewaards Landschap in de vorm van een acht. Wij hebben belang bij een zeker behoud van het landschap wat dit is ons decor. Dijken, polders, sloten, bomen in een gecompartimenteerde ruimtelijke setting. Ruimte voor de wind die ons als fietsers geen parten speelt, maar onderdeel is van het spel op de weg. 8HW Tourcyclo is een groeiend evenement, in 2015 verwachten wij 750 deelnemers. 8HW is een initiatief van en wordt georganiseerd door een groep Klaaswalenaren en Numansdorpers.

Recent is 8HW Tourcyclo ook structureel gesteund door een vereniging, Cycloteam. Een van de oprichters komt uit Klaaswaal. Dit biedt het voordeel dat handelingen voor 8HW vanuit een vereniging kunnen plaatsvinden. Op het punt van aansprakelijkheid biedt dit voordelen. Niet alleen voor het juridisch kader, ook voor het verder en duurzaam uitbouwen van 8HW Tourcyclo is Cycloteam een uitstekende partner. Dit uitte zich in 2014 al door ondersteuning op het gebied van communicatie voor het evenement. Naast het goede doel Alpedu6 team De Kromme Fietsers uit de Hoeksche Waard is het derde deel van de deelnemersopbrengst geschonken aan het Wereld Natuurfonds. Cycloteam is het ambassadeursteam van het WNF. Cycloteam streeft naar een duurzame wielersport, niet alleen in de sport, maar ook v.w.b. het maaatschappelijk verantwoord ondernemen wat er mee samenhangt

Naast het evenement 8HW Tourcyclo willen wij graag een duurzaamheidsevenement organiseren voor vrijwilligers van WNF, leden van Cycloteam en HWL. Jullie hebben aangegeven hier positief tegenover te staan. Dit zou bijvoorbeeld kunnen plaatsvinden op de dag van de duurzaamheid in 2015. We hebben afgesproken dat het voor de hand ligt dit idee eerst ook te verkennen bij een vertegenwoordiger van WNF. Daartoe zullen wij het initiatief nemen om met deze drie partijen – met een overkoepelende doelstelling op het gebied van duurzaamheid en  het overeenkomende organisatiekenmerk van de vele vrijwilligers – een afspraak te maken.

Meer informatie op:
http://8hw.nl
http://cycloteam.com
http://www.urgenda.nl
http://www.wnf.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren