Verdachte Oud-Beijerlander Ton L. die verdacht is voor moord op zijn moeder Mona Baartmans moet verplicht verplicht bij zitting zijn

375
Mona Baartmans - Foto politie
De 61-jarige Oud-Beijerlander die wordt verdacht van het doden en begraven van zijn moeder Mona Baartmans en het verduisteren van geld van haar rekening, moet verplicht in de rechtbank verschijnen.Dat zei de rechter maandag. Tot nu toe is Ton L. niet verschenen tijdens de inleidende zittingen in de Haagse rechtbank.

Doodsoorzaak

De behandeling van de zaak staat op 14 oktober gepland, maar het onderzoek naar de dood van de 79-jarige vrouw uit Delft is nog niet helemaal afgerond. De officier van justitie wil daarom een kleine slag om de arm houden.

Er moet onder meer nog met de patholoog gesproken worden over de doodsoorzaak van de vrouw. Door de staat van haar lichaam kon namelijk geen doodsoorzaak worden vastgesteld.

Heinenoord

Baartmans was sinds 23 september vermist. Ze had die dag haar man bezocht in een verpleeghuis in Den Haag. Vanuit het verpleeghuis stapte de vrouw, die slecht ter been is, bij iemand in een zwarte auto. Sindsdien ontbrak elk spoor.

Mona werdt gevonden aan het Jack Dawson Greenpad in Heinenoord

Een week later werd haar oudste zoon aangehouden. Het lichaam van de 79-jarige vrouw werd pas begin november gevonden in de bossen in Heinenoord.

De advocaat van L. laat weten dat hij een verklaring heeft afgelegd, maar meer kan hij er niet over vertellen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.