Geen kans voor Zinkwegse Boys bij Schoonhoven

Schoonhoven – In de verre uitwedstrijd tegen de sterke derdeklasser vv Schoonhoven had Zinkwegse Boys weinig in te brengen. Een vroege 2-0 voorsprong voor Schoonhoven hielp niet om er een wedstrijd van te maken. Het werd uiteindelijk 5-0 voor de thuisploeg.

In een behoorlijk andere basisopstelling dan een week eerder startte Zinkwegse Boys tegen het ambitieuze Schoonhoven. De eerste aanval van de thuisploeg was direct raak en de tweede goal, middels een fraaie lob, viel al in de 10e minuut. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al beslist voordat hij goed en wel begonnen was. Het was duidelijk dat de krachtsverhouding te groot was deze middag. Dat weerhield de mannen van trainer Peter van Dam er niet van zich in de wedstrijd vast te bijten. Tot grote kansen leidde dat niet, hooguit deelden de Boys wat speldenprikjes uit. De voorhoede werd maar mondjesmaat bereikt. Doelman Stefan van Lierop voorkwam met een paar degelijke reddingen een grotere achterstand. Vlak voor rust leidde een goed lopende aanval van ZWB wel tot een beste kans: aanvoerder Mike Fiere mikte maar net over het doel.

Direct na rust kwam de eerste dreiging van Zinkweg, maar al na vier minuten lag de 3-0 achter Zinkwegse doelman. Omdat zijn zicht werd gehinderd zag hij een opstuitende bal te laat aankomen. Met bijna een uur op de klok kwam er een serie kansen voor Schoonhoven, waarbij een doelpunt wegens buitenspel werd afgekeurd en het houtwerk drie maal in twee minuten werd getest. Vervolgens ging de vijfde kans op rij er wel in, maar nádat de scheidsrechter een seconde te vroeg had gefloten voor een strafschop. Dus toch weer geen doelpunt. De bal werd vanaf de stip keihard in de winkelhaak getrapt, waardoor de 4-0 alsnog op het scorebord verscheen. In de 75e minuut scoorde Schoonhoven de 5-0, waarmee de eindstand was bereikt.