Extra geld voor mensen met een laag inkomen

0
364

header-bgHOEKSCHE WAARD –  Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of bijstand? Dan heeft u in 2014 mogelijk recht op extra geld van de gemeente. Dit is een tegemoetkoming in uw koopkracht.

Heeft u recht op de koopkrachttegemoetkoming?
Wilt u weten of u recht heeft op extra geld? Ga dan naar de website laaginkomen.nl en doe de test. Zo ziet u gelijk of u recht heeft op extra geld. Is dit het geval? Dan kunt u contact opnemen met de Regionale Sociale Dienst Hoeksche Waard (RSDHW) via telefoonnummer (0186) 63 01 00.

Voor wie is de koopkrachttegemoetkoming?
Mensen met een uitkering, maar ook werkenden en zelfstandigen met een laag inkomen kunnen de koopkrachttegemoetkoming aanvragen. Om te bepalen of iemand recht heeft op het extra geld wordt gekeken naar het inkomen in de maand september 2014. Het hangt van iemands persoonlijke situatie af waar de inkomensgrens precies ligt. Die grens varieert van € 245,- tot € 1500,-.

Ouderen met AIO-uitkering
Ouderen met een ‘aanvullende inkomensvoorziening ouderen’ (AIO-uitkering) hebben ook recht op de koopkrachttegemoetkoming. Zij krijgen het extra geld automatisch via de Sociale verzekeringsbank.

Hoeveel is de koopkrachttegemoetkoming?
Het extra geld is:

  • 100 euro voor een (echt)paar.
  • 90 euro voor een alleenstaande ouder.
  • 70 euro voor een alleenstaande.

Meer informatie en aanvragen
Heeft u vragen over de koopkrachttegemoetkoming? Of komt u volgens de website laaginkomen.nl in aanmerking voor de koopkrachttegemoetkoming? Dan kunt u terecht bij de Regionale Sociale Dienst Hoeksche Waard, telefoonnummer (0186) 63 01 00.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.