Groep 3 de Schelf ‘s-Gravendeel massaal aan de pinpas of toch maar ‘ouderwets’ sparen voor een belangrijke uitgave?

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

‘s-Gravendeel – Onder het motto “Jong geleerd is oud gedaan”, kregen de leerlingen in groep 3 van juf Janette van de Merwe op basisschool De Schelf een les over geld. Met hulp van medewerkers van de Regiobank werd aan veel aspecten rondom geld op speelse wijze aandacht gegeven.

Begrippen als: munten, bankbiljetten, sparen en spaarpotten, pinnen en zelfs een kluis kwamen voorbij. Vanzelfsprekend werd er ook met geld gerekend, want je spaarpot of kluis bepaalt in alle gevallen wat je kunt kopen van je verlanglijstje.

Naast een werkboek, liniaal, gum, pen en een echte spaarpot werden de kinderen vooral rijker door meer kennis over dit onderwerp. Deze les was extra spannend, omdat er een cameraman en iemand met een microfoon rondliep in het lokaal, die soms ook echt iets aan je vroegen. Enkele leerlingen reageerden vanzelfsprekend wat verlegen, want je maakt niet elke dag een kans om op tv te komen. De tv-opnamen werden gemaakt in opdracht van Editie NL van RTL.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren