Probleem Buurtbus Hoeksche Waard nu ook door Provincie Zuid-Holland opgepakt

661

20101116_buurtbusfoto_arrivaHOEKSCHE WAARD – Op 1 oktober jongstleden zond de PvdA Hoeksche Waard een brief aan Minister Asscher waarin de noodklok werd geluid voor het voortbestaan van de Buurtbus Hoeksche Waard. Naar aanleiding van die brief is er ook contact geweest met de 2e kamerfractie van de PvdA. Deze bereidt vragen aan de minister hierover voor.

Het probleem is in het kort dat het UWV geen toestemming geeft aan uitkeringsgerechtigden om enkele uren per week als vrijwilliger op de bus te rijden. De brief die wij aan Lodewijk Asscher zonden kunt u hier nog eens nalezen.

Naast de brief aan Asscher en het contact met de 2e kamerfractie heeft de PvdA ook de leden van Provinciale Staten over dit probleem ingelicht.Dit heeft inmiddels geleid tot vragen aan het college van Gedeputeerde Staten.Verantwoordelijk gedeputeerde Ingrid de Bondt heeft inmiddels toegezegd bij minister Asscher aan te dringen op het versoepelen van de regels.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.