Binnenmaas sterker tegen NSVV ,maar zonder punten naar huis

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

fcbinnenmaasNUMANSDORPHelaas ging er weer eens een oude voetbalwet op voor FC Binnenmaas.Wel de kansen creeren maar niet scoren en de tegenstander gaat er met het resultaat vandoor.Op een zonnige decembermiddag kreeg de ploeg van Leo Dekker niets voorhet getoonde spel in Numansdorp tegen NSVV.De ervaren trainer had na de slechte tweede helft tegen YVV de Zwervers zijn basis formatie flink gewijzigd en dat wierp zijn vruchten kwa spel zeker af.

De openingsfase was voor de bezoekers.Zij waren feller in de duels en ook konden ze elkaar beter vinden in balbezit.Wat opviel was dat NSVV dit allemaal toeliet en als zij eenmaal de bal hadden was het balverlies door de vele lange ballen.De thuisclub liet ook Binnenmaas opbouwen en wachtte op de middenlijn geduldig op de fouten die het eventueel ging maken.Die fout kwam er ook helaas en Marco van Daalen sneedt door de defensie van Binnenmaas en vond de lange hoek.1-0. NSVV putte hier wat zelfvertrouwen uit en liet zien dat het voorin zeker kwaliteit bezit maar bij zo’n behoudende tactiek kwamen hun spitsen maar zelden goed in balbezit.Binnenmaas gooide er nog een schepje bovenop.Eerst waren er nog losse flodders van Danny Mayers en Kevin Kuyer die het van grote afstand probeerden waar een steekbal een betere optie was geweest.Toch kwam de terechte gelijkmaker er wel.NSVV werkte een cornerbal niet goed weg en Danny Mayers profiteerde hier dankbaar van.1-1Hier gingen beide ploegen ook mee rusten en het publiek zocht een versnapering op in de gezellig verbouwde kantine.

Het gros van het publiek miste waarschijnlijk 30 seconde na rust een grote kans voor Danny Mayers die veel te vroeg probeerde de keeper te verschalken met een bekeken schot waar twee passen doorlopen meer rendement had op kunnen leveren.Binnenmaas bleef de betere ploeg door de veel te afwachtende houding van de thuisploeg.Het was weer Danny Mayers die werd vrijgespeeld voor de keeper.Nu ging hij wel door tot op de keeper maar die verkleinde zijn doel zo goed dat de spits hem er niet langs gespeeld kreeg.

Later was het de ingevallen Sjoerd van der Pers die een strakke voorzet net niet vol genoeg raakte waardoor zijn kopbal voorlangs de goal ging.Hierna kreeg NSVV weer een grote kans.Door balverlies in de opbouw kreeg de handige spits van de Numansdorpers een kans een op een met doelman Fortuin maar die redde bekwaam.Binnenmaas bleef voor de winst gaan maar door vermoeidheid werd het wat onzuiver en werd er voorin balverlies geleden door een foute keuze. Hierdoor viel de onterechte winnende goal na een counter aan de andere kant.Een lage voorzet smoorde in de doelmond en Johnny Mayers probeerde op te ruimen.De bal kwam uit de kluts in de korte hoek en doelman Fortuin was kansloos.2-1.Daarna speelde Binnenmaas de laatste minute nog alles of niets maar de tweede goal wilde gewoonweg niet vallen.

Hierdoor blijft de ploeg op de tiende plaats staan maar moet het volgende week wel een goed resultaat halen tegen laagvlieger Seolto om bij de onderste plaatsen weg te komen.Het meegereisde groen-gele legioen is er van overtuigd dat wanneer men met dezelfde instelling en wedstrijdopvatting speelt een overwinning niet kan uitblijven.

Want die was vandaag al dik verdiend geweest………….


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren