Grote brand bedrijfspand Rembrandtstraat In Oud-Beijerland

697

imageOud-BeijerlandZaterdagavond 20 december werd de brandweer van Oud-Beijerland gealarmeerd om met de TS727 en de HW750 uit te rukken voor een “brand industrie” aan de Rembrandtstraat in Oud-Beijerland.

Vanaf dat moment ging alles in een recordtempo. De TS727 en HW750 rukte onder de hoogste prioriteit uit. Omdat de Rembrandtstraat +/- 900 meter vanaf de brandweerkazerne ligt waren wij snel ter plaatse. Ondertussen was de brand opgeschaald naar classificatie “Middelbrand”. Dit houd in dat korps Oud-Beijerland nogmaals werd gealarmeerd, nu om ook met onze tweede TankautoSpuit de TS724 uit te rukken. Daarna is direct doorgeschaald naar de classificatie “grotebrand”. Hierop is de TS719 (brandweer Nieuw-Beijerland) gealarmeerd plus de nodige officieren om de brand juist te coördineren. Ook een tweede hoogwerker (HW253, brandweer Dordrecht) werd ter plaatse gevraagd.

De brand bevond zich in een bedrijfsverzamelgebouw. Bij aankomst was de brand uitslaand via het dak. De eerste autospuit (TS727) heeft ingezet om overslag/doorslag te voorkomen. De TS724 heeft de HW750 van water voorzien om de brand zo snel als mogelijk te pakken via het waterkanon van de hoogwerker. Deze inzet tactiek had ook de TS719, deze hebben de HW253 voorzien van water.

Vervolgens is overgaan op een binnenaanval. Hierna was de brand snel onder controle. De aangrenzende bedrijven zijn gecontroleerd op doorslag. Gelukkig is dit weten te voorkomen. Ook zijn er meerdere gas- en/of zuurstofflessen veiliggesteld. Onontkoombaar hebben de aangrenzende bedrijven forse rookschade opgelopen. Nadat ook deze bedrijfsgebouwen geventileerd en gecontroleerd waren was de brandmeester.

Om er zeker van te zijn dat er tussen het isolatiemateriaal op dak geen brand meer was, is het dak ruim gedemonteerd. In het bedrijf waar de brand ontstaan was zijn nog wat nabluswerkzaamheden verricht. Waarna de eenheden zijn ingepakt.

Tijdens de brand heeft Politie Hoeksche Waard een feest moeten ontruimen wat in het effectgebied lag. Hierbij is assistentie verleend door meerdere politieeenheden.

Oorzaak van de brand word onderzocht door team brandonderzoek. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Rond twee uur waren de brandweereenheden terug op de brandweerkazerne en weer inzet gereed.

Bron: Brandweer Oud-Beijerland


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.