Fietsster bij aanrijding Oud-Beijerland om het leven gekomen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

politie-logoOud-Beijerland – Een 43-jarige fietsster uit Oud-Beijerland is op 7 januari bij een aanrijding in haar woonplaats om het leven gekomen.

Het verkeersongeval vond rond 12.20 uur plaats op de kruising Poortlaan-Houtblazerspad. De vrouw reed op de kruising Poortlaan-Houtblazerspad door nog onbekende oorzaak tegen een personenauto, bestuurd door een 77-jarige man uit Oud-Beijerland. Het slachtoffer werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht, waar ze in de loop van de avond aan haar verwondingen bezweek. De politie heeft het ongeval in onderzoek.

De Gemeente Oud-Beijerland plaatste de volgende verklaring op hun website over het ongeval in Poortwijk:

image(08-01) Vanmorgen ontvingen wij het trieste bericht dat het slachtoffer van de aanrijding in Poortwijk vannacht is overleden. Wij vinden het vreselijk dat dit is gebeurd en betuigen ons medeleven aan de directe familieleden van het slachtoffer en alle andere betrokkenen.

Ons bereikte diverse vragen of de gemeente op de hoogte was van de onveilige verkeerssituatie. En zo ja, waarom dan niet eerder actie ondernomen? We hebben inderdaad al meerdere klachten ontvangen. Het gaat hier ter plaatse om een bouwstraat (dit wordt ook met borden aangegeven), waar alle verkeersdeelnemers geacht worden hun snelheid drastisch aan te passen. Ook zijn in het verleden enkele maatregelen genomen, zoals een ‘mobiele’ wegversmalling, aanbrengen van borden en verbreden van de inrit.

Onder de bewoners/ouders leeft de wens om klaar-overs in te zetten. De gemeente omarmt het initiatief van de ouders. Totdat deze daadwerkelijk opgeleid zijn en ingezet kunnen worden, wordt de periode overbrugd door de inzet van tijdelijk professionele verkeersregelaars op de bewuste locatie. Volgende week worden vervolgafspraken gemaakt.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval; we hebben hierover nauw contact. De gemeente zal er alles aan doen om de maatregelen te treffen die nodig zijn.

We zijn ons bewust van de impact van dit tragische ongeval op alle betrokkenen. We wensen hen dan ook veel sterkte en kracht toe.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.