Bijeenkomst sanering tuinbouwkassen in de Hoeksche Waard

154

201410_Glas_tuinbouw_kassen_Elshout_smallHOEKSCHE WAARDSamenwerkingsorgaan Hoeksche Waard (SOHW) en LTO Noord/afdeling  Hoeksche Waard organiseren op 14 januari een informatiebijeenkomst over mogelijkheden voor sanering van bestaande tuinbouwkassen. De bijeenkomst vindt plaats op woensdagmiddag van 16.00 – 17.15 uur in het gemeentehuis van Strijen. Tot de dag ervoor – 13 januari – kunnen geïnteresseerden zich aanmelden.

Beleid van de regio

De sanering van verspreid glas  ligt in het verlengde van het beleid van de regio, dat is gericht op het verbeteren van de landschappelijke kwaliteiten van de Hoeksche Waard en het bieden van een toekomstperspectief voor glastuinders.

Op de bijeenkomst wordt een toelichting gegeven op de “Ruimte voor Ruimte” en “Glas voor Glas” regelingen, die recentelijk zijn gewijzigd. Daarnaast zal de nieuwe gebiedsbemiddelaar Stijn Loogman zich voorstellen. Hij is aangetrokken om de totstandkoming van concrete saneringsprojecten te stimuleren.

Belangstellenden welkom

De glastuinders in de Hoeksche Waard zijn zo veel mogelijk uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Geïnteresseerden die geen uitnodiging hebben ontvangen maar wel belangstelling hebben voor de bijeenkomst, kunnen zich eveneens aanmelden.

Dit kan door een mail te sturen naar [email protected] onder vermelding van ‘aanmelding 14 januari’ en een (bedrijfs)naam, adres en telefoonnummer.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.