Jeugdwerkloosheid in de Hoeksche Waard krijgt nieuwe aanpak.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

imageHoeksche WaardDe Regionale Sociale Dienst Hoeksche Waard (RSDHW) en de Dienst Gezondheid & Jeugd slaan de handen ineen met een nieuwe aanpak tegen de jeugdwerkloosheid in de Hoeksche Waard.

Jongeren tot 27 jaar die een bijstandsuitkering aanvragen moeten eerst vier weken zelf naar werk of scholingsmogelijkheden zoeken. Dit is wettelijk bepaald. Door een intensieve samenwerking tussen RSDHW en de Dienst wordt geprobeerd jeugdwerkloosheid in de Hoeksche Waard te voorkomen door een gericht scholingsadvies aan deze jongeren te geven. De RSDHW en de Dienst zijn hiervoor op 1 januari 2015 een pilot gestart.

Doorverwezen
Alle jongeren onder de 27 jaar die in de Hoeksche Waard een uitkering aanvragen worden voortaan door de RSDHW doorverwezen naar de Dienst Gezondheid & Jeugd. Vanuit de kennis van de onderwijsgeschiedenis van de jongere, gaat een medewerker van LVS (Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten), onderdeel van de Dienst, met de jongere meedenken over de haalbaarheid van scholingsmogelijkheden. Bovendien kan advies worden gevraagd aan het lokaal zorgnetwerk Hoeksche Waard. Op basis hiervan wordt een scholingsadvies gegeven.

Scholingsadvies
Bij een positief scholingsadvies kan de LVS-medewerker, met zijn/haar kennis van het onderwijsveld, de jongere adviseren over een juiste studiekeuze en zo nodig begeleiden bij de inschrijfprocedure. Als scholing niet haalbaar is kan de jongere op basis van een negatief scholingsadvies zijn uitkeringsaanvraag vervolgen.

De pilot loopt tot 1 juli 2015 en wordt tussentijds geëvalueerd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren