Geen kermis in Strijen op Koningsdag

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Het Molenschaer op dinsdag 21 mei 2013 bij opbouw Circus.
Het Molenschaer op dinsdag 21 mei 2013 bij opbouw Circus was toen ook erg drassig

STRIJEN – Waar al sinds jaar en dag traditiegetrouw rondom Koninginnedag de kermis neerstrijkt in Strijen, moet Koningsdag 2014 het deze keer zonder stellen. De kermisexploitant heeft zich onlangs teruggetrokken.

De geboekte kermisexploitant trok zich recentelijk terug omdat het in Strijen niet mogelijk is een huurovereenkomst voor enkele jaren af te sluiten. Verder vond de exploitant het kermisterrein Molenschaar te drassig bij regenval, waardoor er naar zijn mening geen attracties als een zweeftoestel of botsauto’s geplaatst kunnen worden. De gemeente is hierna in allerijl in gesprek gegaan met collega-exploitanten. Om helaas keer op keer te moeten horen dat de meeste attracties tijdens Koningsdag al in andere plaatsen gereserveerd waren.

Het gemeentebestuur van Strijen snapt de teleurstelling bij de inwoners, dat ze het deze keer zonder kermis moeten stellen. Om die reden probeert zij of het mogelijk is om alsnog in de zomer (tijdens de zomermarkt) of in het najaar (tijdens de herfstmarkt) een kermis naar Strijen te halen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren