Gratis proeven van Theather? Probeer 26 september de gratis proeflessen van Jeugdtheater Hofplein Hoeksche Waard

100

Geef je eigen verhalen en dromen een podium. Ontdek met onze professionele theatermakers waar theater allemaal over gaat. Op 13 locaties in en rond Rotterdam vind je Jeugdtheater Hofplein. Kom op 26 september in Oud-Beijerland kennismaken en probeer of theater wat voor je is (vanaf 6 jr). Je hoeft je niet op te geven, kom gewoon langs en stap in de wereld van Hofplein!

Wanneer?

  • donderdag 26 september
  • Jeugdtheater Hofplein Hoeksche Waard
    Randweg 2, 3263 RA Oud-Beijerland
  • Theaterworkshop 6 t/m 8 jr: 16.15- 17.15 uur
    Theaterworkshop 9 t/m 12 jr: 17.15-18.15 uur

Toneel spelen is ook heel handig bij spreekbeurten

‘Elke woensdag ga ik naar Hofplein’, vertelt Hofpleiner David Hofland (11 jaar) enthousiast. Hij vindt spel het leukste om te doen. ‘Zang is niet helemaal mijn ding’, lacht hij, ‘maar dansen weer wel en improviseren vind ik ook heel erg leuk. En we hebben veel plezier met de groep; een van mijn beste vrienden heb ik bij Hofplein ontmoet.

‘Samen met de theatermakers bedenken we elk jaar een voorstelling. Dit keer ging het over verjaardagen en geheimen. Ik speelde de jarige en het was spannend, met een cliffhanger die echt bleef hangen! Ik heb ook al eens een opa moeten spelen en Ron uit Harry Potter. Toen had ik de films zelf nog nooit gezien, anders had ik misschien liever Harry Potter gespeeld’ grapt David. ‘Of Voldemort. Dat lijkt me ook heel leuk om te doen: eng en geheimzinnig.’

‘Door samen theater te maken word je een hecht team en kun je als er eens iets fout gaat op het toneel dat samen herstellen. Vaak heeft het publiek het niet eens door, maar kunnen wij er achteraf wel om lachen.’ David: ‘Ik vind het heel leuk om op een podium te staan. Het klinkt misschien een beetje gek, maar je kunt op het toneel jezelf zijn terwijl je een rol speelt en alle mensen naar je kijken. Dat vind ik het leuke aan toneel. Het is trouwens ook heel handig bij spreekbeurten, want ik vind het echt niet eng om voor de groep mijn verhaal te doen. Maar ook als je een beetje verlegen bent leer je door toneelspelen meer te durven.’ 

Verbeeld, verrijk, verwonder – Hofplein is voor iedereen!


Hofplein gelooft dat theater jonge mensen sterker en zekerder maakt en inspireert om te leven vanuit je hart. Wij zijn nieuwsgierig naar al de verschillende verhalen en dromen van kinderen en jongeren. Nog meer dan ooit zetten we ons ervoor in dat we toegankelijk zijn voor élk kind. Iedereen is welkom! Kijk welk aanbod en locatie jou het beste passen. Meld je aan en stap in de wereld van Hofplein! 

Er is ook plek voor je bij Hofplein als er thuis geen geld voor een cursus is, want het Jeugdfonds Cultuur ondersteunt kinderen en jongeren (van 4 tot 18 jaar) financieel die graag willen theatermaken bij Hofplein. Het fonds vergoedt een jaarcursus tot een maximum bedrag. Met de Rotterdampas krijg je €25,- korting op inschrijvingen in het lange traject (25 weken) voor seizoen 19-20.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.