Werkzaamheden A29 Heinenoordtunnel: pont vaart 24-uurs dienst

442

imageHOEKSCHE WAARD – In de komende weken is meerdere nachten één tunnelbuis (van Rotterdam naar Bergen op Zoom) van de Heinenoordtunnel afgesloten wegens werkzaamheden. Rijkswaterstaat biedt wegverkeer van noord naar zuid dat niet door de tunnel kan in de week van 27 tot en met 31 januari een extra mogelijkheid hun reisdoel te bereiken.

Deze week vaart de veerpont van Spijkenisse naar NIeuw-Beijerland op de vijf sluitingsdagen een 24-uurs dienst. De eerste drie sluitingsdagen is de pont van 22.30 uur tot 5.30 uur tariefvrij gemaakt. Van vrijdag op zaterdag is dat van 23.30 uur tot 7.30 uur en van zaterdag op zondag van 23.30 uur tot 10.30 uur.

De officiële omleidingsroute blijft lopen via de Kiltunnel en is met borden aangegeven. De extra mogelijkheid via de veerpont is vooral bedoeld voor lokaal verkeer en wordt niet aangegeven. Deze extra mogelijkheid is een proef en vooralsnog eenmalig.

Rijkswaterstaat voert herstelwerkzaamheden uit aan de Heinenoordtunnel (A29), richting Zierikzee. Daartoe wordt de A29 in de richting van Rotterdam naar Zierikzee (noord naar zuid) in januari en februari diverse nachten afgesloten voor alle verkeer. De werkzaamheden zijn noodzakelijk om de schade te herstellen die ontstaan is na het ongeluk met een vrachtwagen en een personenwagen afgelopen jaar.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.