Gecombineerd onderhoud provincie met waterschap op N489

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

De provincie Zuid-Holland en waterschap Hollandse Delta voeren van maandag 12 juli t/m zondag 15 augustus 2021 groot onderhoud uit op de N489. De locatie van de werkzaamheden van het waterschap is in dezelfde omgeving als de werkzaamheden van de provincie. Daarom worden de werkzaamheden tegelijkertijd uitgevoerd om de overlast voor de omgeving zo kort mogelijk te houden. Tijdens de werkzaamheden is de N489 afgesloten tussen de Reedijk en de Maasdijk/Westdijk.

De provincie Zuid-Holland gaat op de kruising N489-Raadhuislaan een rotonde aanleggen. Deze rotonde wordt aangelegd om de verkeersveiligheid en doorstroming te verbeteren. Het waterschap gaat het persriool vervangen.

Werkzaamheden Hollandse Delta

Waterschap Hollandse Delta zuivert het afvalwater van bewoners en bedrijven in Zuid-Holland Zuid. Via persrioolleidingen stroomt het afvalwater naar de zuiveringsinstallatie in Oud-Beijerland. Deze persrioolleiding van Mijnsheerenland en Westmaas komt uit 1965 en bestaat voor een groot deel uit asbestcement. Deze persrioolleiding is aan vervanging toe. Op diverse locaties, tussen de Maasdijk/Westdijk, de Reedijk en Raadhuislaan wordt de nieuwe persleiding door middel van boringen onder vervangen. Voor deze boringen is het nodig om de N489 3 weken af te sluiten. Met de vervanging van de persleiding wordt weer een toekomstbestendig en betrouwbaar rioolstelsel gemaakt voor de komende 80 jaar.

Werkzaamheden provincie Zuid-Holland

In dezelfde tijd start de provincie met voorbereidende werkzaamheden voor de rotonde Raadhuislaan. Deze voorbereidende werkzaamheden gaan door tot ná de werkzaamheden van het waterschap. Daarna legt de provincie de rotonde aan. Het fietspad langs de N489 is aan vervanging toe. Tijdens de afsluiting worden grote delen van het fietspad tussen de Achterweg en de Westdijk/Maasdijk vernieuwd.

Omleidingen voor verkeer

Tijdens het groot onderhoud is de N489 afgesloten tussen de Reedijk en de Maasdijk/Westdijk. Op de Raadhuislaan is een halve rijbaanafzetting vanwege de werkzaamheden van het waterschap. Verkeer wordt hier door verkeersregelaars om en om geleid. Voor de veiligheid van fietsers worden verschillende verkeersstromen zoveel mogelijk van elkaar gescheiden. Alle omleidingen staan langs de weg aangegeven met borden. Een volledig overzicht van alle omleidingen staat op de website van de provincie. Bedrijven in het werkvak zijn ten alle tijde vanaf één richting bereikbaar. Hulpdiensten kunnen bewoners en bedrijven altijd bereiken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren