Onthulling twee zitbankjes in vernieuwde winkelstraat van Numansdorp

0
481

Kleinkinderen vd Lee onthullen LRCROMSTRIJEN – Op zaterdag 14 februari onthulde burgemeester Jan Luteijn samen met de betrokken familie twee zitbankjes met daarop de namen van twee voormalige huisartsen uit Numansdorp. De twee bankjes staan in de vernieuwde winkelstraat nabij Shoeby en de Verleiding. 

Belangrijke rol voor de samenleving

Vorig jaar ontving het college van burgemeester en wethouders van mevrouw Kooy uit Numansdorp het verzoek om stil te staan bij de betekenis van twee voormalige huisartsen. Deze huisartsen, de heer Van der Lee en de heer Kramer, vervulden een belangrijke rol voor de Numansdorpse samenleving. Het college besloot vorig jaar om gehoor te geven aan dit verzoek en heeft daarom twee zitbanken in de winkelstraat naar beide huisartsen vernoemd.

Fam Kramer LR

Onthulling

Op zaterdag 14 februari vond de feestelijke onthulling van de naambordjes plaats. Burgemeester Jan Luteijn onthulde samen met mevrouw Kramer het bankje met het naambord van H.W. Kramer (nabij Shoeby). Daarna wandelden de genodigden naar de zitbank nabij de Verleiding. Daar onthulden de kleinkinderen de zitbank die vernoemd is naar hun opa, de heer H.F. van der Lee.

Vernieuwde winkelstraat

De zitbanken hebben een plekje gekregen op de Voorstraat in Numansdorp. Deze winkelstraat kreeg eind 2014 een nieuwe uitstraling.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.