Kunstexpositie in het gemeentehuis van Cromstrijen in Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

imageCROMSTRIJENDe komende weken is het werk van Marga Boogaard (keramiek) en Thea Batenburg (schilderwerken) te bewonderen in het gemeentehuis aan de Buttervliet 1 in Numansdorp. Wethouder Pieter Paans opende de expositie op dinsdag 24 februari.

Marga Boogaard
Het werk van Marga Boogaard bestaat hoofdzakelijk uit rolletjes klei. De afwerking is porseleinslib die zo wordt opgebracht dat er een sneeuweffect ontstaat. Haar werk nodigt uit om er bij stil te blijven staat en je af te vragen hoe het gemaakt is. Marga Boogaard kwam tien jaar geleden voor het eerst met klei in aanraking. Ze heeft diverse workshops en de Nederlandse ambachtelijke opleiding keramische technieken gevolgd (basistechnieken, glazuren en handvormen). Marga Boogaard exposeert veel in galeries en op kunst- en keramiekevenementen.

Thea Batenburg
Thea Batenburg schildert realistisch-impressionistisch. Thea werkt met een beperkt kleurenpalet. Ze gebruikt zes kleuren en door deze kleuren te mengen zoekt zij de juiste kleur. Thea schildert vooral landschappen. De inspiratie voor haar schilderwerken haalt zij uit haar omgeving. De interesse voor tekenen en schilderen gaat terug naar haar jeugd. Ze heeft diverse lessen gevolgd in tekenen, aquarel, olieverf en impressionistisch schilderen.

Expositie
De expositie is tot 22 april 2015 te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.