Meer Waard wint eerste Vliegwielprijs

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

foto uitreiking Vliegwielprijs 2014REGIO – Vanuit het “Pact van de Waard” wordt jaarlijks een prijs voor een goed idee/initiatief uitgereikt. Het initiatief moet bijdragen aan de vitaliteit van de Hoeksche Waard, moet een structureel karakter hebben en moet financieel haalbaar zijn. De winnaar van de Vliegwielprijs 2014 is “Meer Waard”

De Hoeksche Waard verandert.
In de nabije toekomst wonen er in de Hoeksche Waard minder gezinnen met jonge kinderen en meer ouderen. Diverse partijen hebben vorig jaar het Pact van de Waard ontwikkeld om gezamenlijk met de gevolgen van de ontgroening en vergrijzing om te gaan. Doel van het Pact is niet alleen te signaleren wat de gevolgen zijn van de veranderende bevolkingssamenstelling – juist de sociaal economische kansen in beeld brengen en de nieuwe manieren van samenwerken benutten staat bovenaan de actielijst.

Samenwerken aan de vitaliteit
Om gezamenlijke inzet en samenwerking te stimuleren is vanuit het Pact van de Waard de Vliegwielprijs ingesteld, bedoeld als aanmoediging én waardering. Mevrouw Gera van der Meer, eigenaar van “Meer Waard” ontving maandag 9 maart de eerste Vliegwielprijs uit handen van de voorzitter van het Pact van de Waard, de heer Jo Kolf. “Meer Waard” is een toeristisch organisatiebureau voor groepsactiviteiten in de Hoeksche Waard. “Het mooie”, aldus Jo Kolf “is de samenwerking met andere bedrijven – Meer Waard maakt van een aantal losse onderdelen een compleet verzorgd arrangement, kan de organisatie van begin tot einde overnemen en werkt dus als een soort toeristische makelaar” – De samenwerking tussen verschillende organisaties of instellingen is ook een van de criteria waaraan moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor de prijs.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.