KICK-OFF IK BOUW BETAALBAAR in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

kickoffOUD-BEIJERLAND – Op zaterdag 21 maart is de aftrap van het unieke zelfbouwproject ‘Ik bouw betaalbaar in Oud-Beijerland’ (Ibb). Ibb is een financiële regeling waarmee starters op de woningmarkt met een inkomen tot € 37.000,- de kans krijgen om zelf een woning te bouwen. Niet voor hoge prijzen, maar met een maandlast die vergelijkbaar is met een sociale huurwoning. Tijdens een inspirerende informatiemarkt komen starters alles te weten over de regeling, het bouwboek met de bouwplannen, de aan te kopen kavels en de bouwbegeleiders. De informatiemarkt is van 11.00 – 16.00 uur in CSG Willem van Oranje (locatie Poortwijk).

Ibb in het kort: zelf bouwen
In de veelzijdige en jonge wijk Poortwijk III zijn op het eiland 36 kavels beschikbaar gesteld voor Ibb. Met Ibb kunnen starters gemakkelijk en naar eigen wens zélf hun huis bouwen, voor nog geen € 500,- per maand. Starters lenen wat zij kunnen lenen, de Ibb-Starterslening vult het bedrag aan. De aflossing van de Ibb-Starterslening start na drie jaar.

Na het inschrijven en kiezen van een kavel (volgens lotingsprocedure), volgt het uitkiezen van een woning uit het Ibb-Bouwboek (bouwplan). In het bouwboek staan woningen die aannemers en architecten hebben ingediend voor hoekkavels en tussenkavels. Alle woningen in het Ibb-Bouwboek voldoen aan de eisen die aan een huis gesteld mogen worden: scherpe prijs, veel ruimte en gegarandeerde kwaliteit. Het voorwerk is dus al gedaan.

Met behulp van de architect en een professionele bouwbegeleider worden de woonwensen verwerkt in de droomwoning. Er is begeleiding van A-Z: bij alle keuzes die gemaakt moeten worden, is de bouwbegeleider er voor advies en ondersteuning.

Na het regelen van de hypotheek en Ibb-Starterslening start de bouw van de eigen woning. 19 maanden later kan de sleutel in het slot van de Ibb-woning.

Kick-off

Op zaterdag 21 maart is de kick-off van het project. Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn starters van harte welkom op de informatiemarkt.

Wat is er te doen?

  • Het bouwboek – met daarin alle bouwplannen – wordt gepresenteerd. Starters kunnen uit deze collectie van ontwerpen – speciaal voor Ibb – een huis kiezen en dat naar eigen smaak verder aankleden en inrichten.
  • De architecten en bouwers presenteren hun Ibb-bouwplannen.
  • De Ibb-adviseurs staan klaar om alles te vertellen over de regeling, de Starterslening, de beschikbare kavels en de inschrijfprocedure.
  • Starters kunnen kennismaken met de Ibb-bouwbegeleiders, die de starter in het proces van A-Z begeleiden.
  • Financieel adviseurs zijn aanwezig voor financieel advies en het uitrekenen van mogelijkheden. Op ikbouwbetaalbaarinobl.nl is te lezen welke documenten handig zijn om mee te nemen.
  • Bij het bouwboek hoort een inschrijfformulier. De inschrijfperiode start zaterdag 21 maart.

Aanmelden is niet nodig.

Ibb: achtergrondinformatie

Ibb is er voor starters met een jaarinkomen tot € 37.000,- die nog niet eerder een koophuis hebben gehad. Met de Ibb-Starterslening wordt steun verleend voor het verschil tussen de maximaal te verkrijgen hypotheek en de v.o.n.-prijs van de woning. De woningprijzen liggen tussen de € 170.000,- en € 191.000,-.

Op dit moment zijn er 36 kavels beschikbaar voor de Ibb-regeling in de wijk Poortwijk III. De wijk staat bekend om het vele water en groen, woningen in verschillende soorten en maten, scholen, sporthal, supermarkt én een goede bereikbaarheid.

Interesse?
Meer weten over ‘Ik bouw betaalbaar’? Kijk dan op: www.ikbouwbetaalbaarinOBL.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren