Strijen verliest kansloos bij Neptunus Schiebroek met 4 – 1

Strijen-met-bal-PDF1ROTTERDAM – Een slechtere start konden de Strijense kanaries niet maken; na 23 seconden stond de 1-0 op het scorebord toen na geklungel in de Strijense defensie Leroy van Bueren vrijuit kon scoren. Vervolgens bleef het erg onrustig in de Strijense defensie en moest Jordi van Marion alle zeilen bijzetten om geen verdere averij op te lopen en belandde de bal van Marciano Deekman met fortuin op de paal. Uit het niets kwam Strijen in de 27e minuut op gelijke hoogte; een slimme vrije trap van Stephan Baay werd door Mark Stam tot doelpunt gepromoveerd. Op slag van rust had Strijen nog geluk toen een harde inzet via de onderkant van de lat weer het veld in caramboleerde.

Na de rust was het eenrichtingsverkeer richting het Strijen-doel en kwam Strijen nauwelijks tot een acceptabele aanval. In de 65e minuut kwam uiteindelijk de verwachte tegentreffer toen een slecht weggewerkte bal door Michel Verkaik achter Jordy Hofman werd gewerkt. In de 81e minuur mocht Marciano Deekman vrijuit naar binnen draaien en in de korte hoek raak te mikken en was het slotaccoord voor  Leroy van Bueren, die een vrije trap van Fabian Herstein binnentikte.

Door de winst van concurrenten Botlek, Drechtstreek en Lombardijen is de situatie voor de Kanaries toch wel erg moeilijk geworden. A.s. zaterdag komt Amstelwijck op bezoek en een week later ontvangen de kanaries Pernis.  In totaal moet Strijen nog 7 wedstrijden spelen; uit naar Zuidland, Lombardijen en Oude Maas en thuis ook nog  tegen Wieldrecht en Drechtstreek.