CBS de Vliet uit Klaaswaal wint de E-waste Race

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

DSCF1259KLAASWAAL – CBS de Vliet in Klaaswaal is de winnaar van de E-waste Race in de Hoeksche Waard. Zij ontvingen de prijs uit handen van de organisatie van de race. Namens RAD Hoeksche Waard trakteerde de wethouder Onderwijs van Cromstrijen de heer Pieter Paans de kinderen op een taart. De groep haalde 3.859,55 kilo op. Er is door de kinderen van alle scholen in de Hoeksche Waard bij elkaar 18.392,95 kilo e-waste opgehaald. 

In de Hoeksche Waard deden de afgelopen vier weken in totaal tien groepen (groep 6 t/m 8) mee. In die weken werd zoveel mogelijk kapot klein elektronisch afval (ook wel e-waste genoemd) ingezameld, zoals tandenborstels, afstandsbedieningen, mobieltjes en meer. Tientallen bakken met e-waste zijn ingezameld. De race -en met name de eindsprint- was tot het laatste moment spannend.

Wethouder Pieter Paans is erg tevreden over het resultaat van de E-waste Race: ‘Met groot enthousiasme hebben de deelnemers kapotte elektronische apparaten ingezameld. In totaal is er in de Hoeksche Waard heel veel e-waste ingezameld. Alle deelnemende groepen deden het erg goed en droegen een steentje bij aan een beter milieu.’ De winnaars mogen nu op schoolreis naar Science Center NEMO in Amsterdam.

Deelnemers

De scholen die meededen waren: O.B.S de Tandem, Willibrordusschool, O.B.S ’t Kraaiennest, O.B.S. de Gouwaert, O.B.S de Dubbeldekker, C.B.S. de Vliet, O.B.S het Anker, O.B.S de Klinker, O.B.S de Schelf en C.B.S het Spui.

Deze E-waste race is een initiatief van RAD Hoeksche Waard in samenwerking met Weee Nederland.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren