Plan van Aanpak voor overdracht zwembad De Wellen in ’s-Gravendeel aan Bres Accommodaties 

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

wellen’s-Gravendeel – Het college van Binnenmaas heeft ingestemd met een Plan van Aanpak voor de overdracht van taken van Stichting Zwembad De Wellen in ’s-Gravendeel naar Bres Accommodaties.

Zwembad De Wellen is op 1 september 1980 geopend en na 10 jaar ondersteuning door de NV Sportfondsen, werd op 1 september 1990 de huidige stichting Zwembad De Wellen opgericht. De stichting is verantwoordelijk voor het bestuur, de exploitatie, het beheer en het onderhoud van zwembad De Wellen en ontvangt daarvoor jaarlijks een gemeentelijke subsidie. Het pand is eigendom van de gemeente en wordt verhuurd aan de stichting.

Het uit vrijwilligers bestaande bestuur van de stichting heeft bij de gemeente aangegeven dat zij haar werkzaamheden wenst te beëindigen. De kwetsbaarheid van vrijwilligers, de wijzigingen in wet- en regelgeving en de steeds verdergaande professionaliteit die nodig is voor de continuïteit van het zwembad, zijn hiervoor de voornaamste redenen.

In 2014 zijn er vruchtbare overleggen geweest tussen Bres en het bestuur van de stichting, wat geleid heeft tot dit gezamenlijke besluit.De gemeente kan zich goed vinden in deze ontwikkeling. Het sluit aan bij de gemeentelijke wens om taken op het gebied van beheer, onderhoud en exploitatie van accommodaties op afstand te zetten en onder te brengen bij Bres. Bres heeft sinds januari 2014 het beheer, onderhoud en de exploitatie van een groot deel van de gemeentelijke accommodaties overgenomen.

Om te zorgen voor een goede overgang, is nauwe samenwerking tussen de stichting, de gemeente en Bres belangrijk. In de afgelopen maanden hebben daarom gesprekken plaatsgevonden tussen de stichting, Bres en de gemeente en is een Plan van Aanpak opgesteld. Aan de hand van dit Plan van Aanpak wordt de overdracht de komende maanden verder voorbereid.

De drie partijen hebben uitgesproken dat het mogelijk moet zijn om het gehele proces van start tot daadwerkelijke overdracht in 2015 af te ronden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren