Fietspad Spuipark in Oud-Beijerland voorlopig nog afgesloten vanwege asbest

303

asbest-mineraal1OUD-BEIJERLAND – Vorige week attendeerde een oplettende inwoner de gemeente op de aanwezigheid van ‘verdacht’ materiaal langs het fietspad in het Spuipark in Oud-Beijerland . Uit onderzoek bleek dat het ging om kleine stukjes (hechtgebonden) wit asbest. We besloten het pad direct af te sluiten en schakelden een onderzoeksbureau in.

De onderzoeksresultaten zijn inmiddels bekend. In een groot gedeelte van de grond langs het pad is asbest aanwezig. Het bureau geeft aan dat de concentratie van het asbest net onder de landelijke norm (interventiewaarde) is. Het gaat voornamelijk om stukjes golfplaat. Er zijn geen losse vezels aangetroffen. Omdat de waarde dichtbij de landelijke norm ligt en veel mensen dagelijks gebruikmaken van het pad, willen we toch maatregelen nemen om alle risico’s – hoe klein dan ook – weg te nemen. We gaan in overleg om te besluiten of we het asbest op laten ruimen of de grond laten afgraven. Het pad blijft voorlopig nog afgesloten.

Het is helaas onduidelijk waar het asbest vandaan komt en hoe lang het al langs het pad ligt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.