Zinkwegse Boys verliest van TransvaliaZW

3 Min Read
Zinkwegse Boys - TransvaliaZW - Foto: Jacob Haan.

Oud-Beijerland – Zinkwegse Boys heeft in de thuiswedstrijd tegen TransvaliaZW een teleurstellende nederlaag geleden. De enige goal van de wedstrijd viel al in de 8e minuut.

De ploeg van trainer Peter van Dam zette vanaf het eerste fluitsignaal druk op het doel van de bezoekers. In de tweede minuut zeilde een schot van Ronald van Ruiven al rakelings over het doel. Het was echter Transvalia dat uit de eerste de beste aanval raak schoot: 0-1. Twee minuten later volgde nog een grote kans voor de Rotterdammers. Net als een week eerder bracht het tegendoelpunt ZWB een tijdje uit balans. Pas na een half uur spelen was er weer sprake van beter lopende aanvallen. Transvalia was al die tijd ook nauwelijks meer voor het doel geweest. De laatste minuten voor het rustsignaal waren er weer kansen voor Zinkwegse Boys, maar keeper, lat en zijnet vingen de bal op uit doelpogingen van achtereenvolgens Mike Fiere, Ronald van Ruiven en Justin de Lange.

In de eerste tien minuten na rust kreeg Transvalia drie kansen; meer dan in de eerste helft bij elkaar, maar wist niet te scoren. Dat gold ook voor Zinkwegse Boys, dat via Justin de Lange en William Benard de bal voor het inschieten leek te hebben.  De druk van de thuisploeg nam toe, maar verder dan enkele afstandsschoten en gevaarlijke corners kwam het vooralsnog niet. Transvalia hield het compact achterin en met vijf fysiek sterke mannen achterin leunde het succesvol op de verdediging. Met af en toe een scherpe counter creëerden ze ook nog kansen, om vervolgens het spel weer zoveel mogelijk te vertragen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd bracht een zeldzaam slippertje van de Transvalia-defensie Mees Lebbink in scoringspositie, maar hij had pech. Dat gold nog meer voor Rens Burgwal, die flink geblesseerd raakte en van het veld gedragen moest worden. Met man en macht viel Zinkweg aan gedurende de ruime blessuretijd, waarbij zelfs laatste man Bas Koelemeijer in de frontlinie ging spelen. Het leverde nog grote kansen op voor Mees Lebbink en Mike Fiere, maar geen doelpunt. Ondanks een riant veldoverwicht gedurende een groot deel van de wedstrijd stond Zinkwegse Boys met lege handen.

Zinkwegse Boys – TransvaliaZW – Foto’s Jacob Haan.

[ngg src=”galleries” ids=”258″ display=”basic_thumbnail” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”80″ thumbnail_crop=”0″]