Het regent lintjes in Cromstrijen

0
468

lintjesregenCROMSTRIJEN – Op vrijdag 24 april 2015 om 9.00 uur ontvangen zes inwoners van de gemeente Cromstrijen een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Jan Luteijn reikt de onderscheiding uit aan mevrouw M.J. Havelaar-Beerman, de heer J.P Prince, de heer J. Snijders, mevrouw M. Snijders-Kranenburg, de heer A. Verbaas en de Heer F. Vos. De zes gedecoreerden leveren allen een bijzondere bijdrage aan de samenleving.

Mevrouw M.J. (Riet) Havelaar-Beerman (76 jaar)

Mevrouw Havelaar-Beerman ontvangt de onderscheiding voor haar jarenlange inzet op het terrein van sport en welzijn. Zo gaf zij van 1982 tot 1987 EHBO-lessen aan groep 8 en was zij van 1982 tot 1998 vrijwilliger bij de EHBO-vereniging. Zij is begeleider en vrijwilliger bij Gehandicapten Sportvereniging Hoeksche Waard (sinds 1984 tot nu) en vrijwilliger bij de Multiple Sclerose Club (sinds 1987 tot nu). Zij collecteert sinds 1989 tot op de dag van vandaag voor diverse fondsen. Ook is mevrouw Havelaar sinds 1992 bestuurslid en secretaris van de IJsclub Nooitgedacht en vrijwilliger van Stichting Roparun (van 2004 tot 2014).

De heer J.P (Jan) Prince (67 jaar)

De heer Prince ontvangt de onderscheiding voor zijn inzet als bestuurslid, coördinator en vrijwilliger bij de werkgroep Milieu en Planologie (sinds 1994 tot nu). Hij geeft advies aan het centrale bestuur van de vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL). De heer Prince heeft zich ingezet en was er medeverantwoordelijk voor dat de Hoeksche Waard het predicaat Nationaal Landschap heeft verkregen. Ook was hij betrokken bij de ruilverkaveling, het krekenplan en diverse inrichtingsplannen voor de streek. Ook fungeert hij als adviseur van het bestuur en van diverse werkgroepen, is hij medeorganisator van symposia en actiegroepen en verricht hij onderhoudswerkzaamheden in het natuurgebied.

De heer J. (Jan) Snijders (62 jaar)

De heer Snijders ontvangt de onderscheiding voor zijn inzet als bestuurslid van 1977 tot 1992 van Evangelisatie Emmastraat 1 (voorloper van de Hersteld Hervormde Gemeente Elim). Daarnaast heeft de heer Snijders zich jarenlang ingezet als vrijwillig brandweerman (1978 tot 1995). Hij is sinds 1992 tot op de dag van vandaag diaken van de Hersteld Hervormde Gemeente Elim.

Mevrouw M. (Maria) Snijders-Kranenburg (65 jaar)

Mevrouw Snijders-Kranenburg ontvangt de onderscheiding voor haar jarenlange inzet als organist; van 1974 tot 1992 voor de Evangelisatiegemeente Numansdorp en vanaf 1992 tot nu voor de Hersteld Hervormde Gemeente Elim.

De heer A. (Arie) Verbaas (64 jaar)

De heer Verbaas ontvangt de onderscheiding voor zijn inzet als bestuurslid van Evangelisatie Emmastraat (voorloper van de Hersteld Hervormde Gemeente Elim) van 1980 tot 1992, secretaris van de plaatselijke kiesvereniging Numansdorp van de SGP (1980 – 1996), bestuurslid van de Stichting Woord en Daad (1982-1996), bestuurslid en werkcommissielid van de Groen van Prinstererschool in Klaaswaal (1982-1996) en zijn inzet als scriba van de Hersteld Hervormde Gemeente Elim van 1992 tot op de dag van vandaag.  

De heer F. (Frans) de Vos (73 jaar)

De heer de Vos ontvangt de onderscheiding voor zijn inzet als vrijwilliger bij de Christelijke Harmonievereniging Prinses Juliana in Klaaswaal. Hij is voor deze vereniging sinds 1975 actief als coördinator van de papierinzameling, activiteitenorganisator, inkoper voor de bar, lid van het fanclubbestuur en verrichter van onderhoudswerk voor het muziekcentrum. De heer de Vos is daarnaast ook actief als vrijwilliger bij de Gereformeerde Kerk in Numansdorp.

Mevrouw M.J. Havelaar-Beerman, de heer J.P Prince, de heer J. Snijders, mevrouw M. Snijders-Kranenburg, de heer A. Verbaas en de Heer F. de Vos worden op vrijdag 24 april 2015 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.