OSV Oud-Beijerland na overwinning op TransvaliaZW

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

osv-iconOUD-BEIJERLAND – OSV Oud-Beijerland heeft zich door een overwinning op TransvaliaZW weten te verzekeren van de vervangende 1e periode. De Smeets Ferry-formatie van trainer Ed Kruijthof won na een moeizame eerste helft (2-1 ruststand) uiteindelijk nog met ruime marge: 5-1. Het team van trainer Bert Kamp koos met een straffe wind in de rug voor de aanval, maar keek al na 4 minuten tegen een achterstand aan. TransvaliaZW-doelman Raymond de Hollander kreeg een van het doel afdraaiende voorzet niet onder controle en bood daarmee ongewild Johan Kraaijeveld de gelegenheid om de 1-0 binnen te schieten. Drie minuten later kon de doelman voor de tweede keer de bal uit het net halen. Een overtreding van Jeroen Kamp op de opgekomen Lennart Rosmolen deed de vanmiddag goed leidende arbiter Jan Fokker naar de stip wijzen. Koen Scheurwater maakte vanaf 11 meter geen fout: 2-0. TransvaliaZW voerde de druk op de thuisploeg langzaam verder op en kreeg door de sterke wind een aantal mogelijkheden, die echter hoog over of naast het OSV-doel eindigden. In de 38e min. hadden de bezoekers wel succes toen een vrije trap van Eldrick Cristina via de staander doel trof: 2-1.

Na de pauze profiteerde de thuisploeg al snel van het windvoordeel en was het Guus Smulders, die in de 49e min in de ‘16’ het hoofd koel hield om de 3-1 in de korte hoek langs doelman Raymond de Hollander binnen te schieten. Toen Guus Smulders vervolgens in de 61e min. Johan Kraaijeveld de bal toeschoof om de 4-1 binnen te schieten keerde de rust terug in de blauwwitte gelederen en kreeg het meerdere kansen om de score verder uit te bouwen. Zo eindigde een wippertje van Guus Smulders rakelings over het doel en schoot Edwin den Hoed een prima voorzet van invaller D’Angelo Monteiro van dichtbij naast. Aan de andere kant was het OSV-doelman Roeland de Vries, die een kopbal van Lofti Agoujil, uit een voorzet van Rudien Lucas, op bekwame wijze onschadelijk maakte. Na een diepe bal was het Guus Smulders die in de 86e min. de 5-1 eindstand op het scorebord wist te brengen. Door deze overwinning wist OSV zich verzekerd van de tweede plaats op de ranglijst en neemt het als hoogst geklasseerde de eerste periode van kampioen GOZ over. De derde periode ging vandaag naar sv Charlois, terwijl NBSVV op 2e paasdag al de tweede periode wist te veroveren. In de komende weken zal moeten blijken of deze teams elkaar ook volgend seizoen in de derde klasse weer zullen tegenkomen. De strijd in onze afdeling was ongemeen spannend tot de laatste dag en dat mag zeker ook als een compliment gelden voor de competitieleider, die dit scenario vóóraf al had bedacht.

Komende zaterdag treft OSV voor de nacompetitie het Vlaardingse CION, dat vandaag door een 4-1 thuisoverwinning op Rhoon rechtstreekse degradatie uit 3C wist te ontlopen, maar bovendien ook als winnaar van de derde periode eindigde. In deze situatie dienen zij echter aan te treden voor handhaving in de derde klasse. Charlois, dat na de 0-3 overwinning bij Zinkwegse Boys de 3e periode won, gaat in Schiedam op bezoek bij HBSS. NBSVV, dat thuis met 6-2 wist te winnen van DRL, zit voorlopig in de wachtkamer en treft over 2 weken als eerste de verliezer van het duel tussen IJvv de Zwervers ( 1-1 thuis tegen Binnenmaas) en Hermes DVS (1-3 thuisnederlaag tegen VOB).Er valt dus nog genoeg te beleven de komende weken.

OSV Oud-Beijerland – TransvaliaZW  5-1 (2-1): 4. Johan Kraaijeveld 1-0; 7. Koen Scheurwater 2-0 pen.; 38. Eldrick Cristina 2-1; 49. Guus Smulders 3-1; 61. Johan Kraaijeveld 4-1; 86. Guus Smulders 5-1.

Opstelling OSV Oud-Beijerland:
Roeland de Vries –– Patrick Schilperoord, Koen Scheurwater, Patrick den Dulk en Lennart Rosmolen (71. Matthijs Boon) –– Gert-Jan de Jong en Johan Kraaijeveld –– Rens Burgwal (62. D’Angelo Monteiro), Edwin den Hoed en Nicolas Pane (78. Philip Barel) –– Guus Smulders.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren