Zilver voor Olav Kooij op NK schaatsen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Olav Kooij pakte de zilveren medaille op de 3000 meter op NK schaatsen in Enschede. - Olav Kooij het schaatstalent van Nederland - Foto: Eric Gerrits

ENSCHEDE – Terwijl de internationale schaatstop dit weekend in Heerenveen om de medailles streden, deden de schaatstalenten dat in Enschede. Op de ijsbaan in Twente werd dit weekend het Nederlands Kampioenschap Afstanden en Sprint voor junioren gereden (16 t/m 19 jaar). De 17 jarige. Numansdorper Olav Kooij reed in zijn 3 kilometer rit in een tijd van 4.00.38 naar een mooie tweede plaats.

Olav Kooij het schaatstalent van Nederland – Foto: Eric Gerrits

In een seconden strijd die past bij een sprint afstand werd Jesse Speijers 3e in een tijd van 4.00.44 . Remo Slotegraaf greep de nationale titel bij de heren junioren B en dook als enige onder de vier minuten (3.58.80). “Ik had ook graag een tijd onder de 4 minuten gereden, ik zit al een tijdje tegen de grens aan te hikken, maar ik ben tevreden met deze tijd” vertelt Olav.

In januari vertrekt Olav met de ploeg voor een trainingskamp in Thialf Heerenveen ter voorbereiding op de plaatsingswedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Allround.

 

 

Uitslag Heren Junioren B – 3000 meter

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.