Aanpassingen fietspad en rotonde Poortwijk III Oud-Beijerland

0
437

Werk in uitvoeringOud-BeijerlandIn juni, juli en augustus gaan er een aantal dingen veranderen aan de verkeerssituatie tussen de twee rotondes in de nabijheid van de Willem van Oranje. De aanpassingen vinden plaats om de verkeersveiligheid van voetgangers en fietsers in dit stuk te verbeteren. De provincie Zuid-Holland is verantwoordelijk voor de werkzaamheden. De voorbereidende werkzaamheden starten op woensdag 10 juni. Het terrein naast de rotonde wordt gebruikt als opslagplaats.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit vier delen.

  • Het fietspad vanaf de Stougjesdijk wordt (vanaf de Stougjesdijk gezien aan de linkerkant) verlengd langs de Kwakscheweg. Hierdoor is het voor leerlingen van de Willem van Oranje niet meer noodzakelijk de dubbele rijbaan bij de rotonde van de Stougjesdijk over te steken. De oversteek richting Poortwijk III komt nu bij de Polderrotonde (rotonde bij ingang Poortwijk III) te liggen. Hierdoor kunnen fietsers en voetgangers op een veiliger manier oversteken dan bij de dubbele rotonde.
  • De Polderrotonde wordt gerenoveerd en aangepast op de hierboven beschreven situatie. De rotonde krijgt ook een nieuwe laag asfalt.
  • De bushalte langs de Kwakscheweg wordt in de richting van de Stougjesdijk verplaatst.
  • De voorrangssituatie bij de Polderrotonde wijzigt. Waar het kruisende fietspad nu voorrang krijgt van het autoverkeer van en richting Poortwijk is dit in de nieuwe situatie omgedraaid.  Het verhoogde plateau tussen de Polderrotonde en Poortwijk III wordt verwijderd.

Vakantieperiode

De meeste werkzaamheden vinden plaats in de zomervakantie, omdat de leerlingen van de Willem van Oranje dan niet of nauwelijks op school zijn. Zo ontstaan er geen gevaarlijke situaties rondom de werkzaamheden en is er minder verkeer op de weg.

De provincie heeft de maatregelen afgestemd met de directie van de school. Ook is afgesproken dat de directie de leerlingen voorlicht over de wijzigingen.

Let op!

De aanleg van het fietspad en de renovatie van de rotonde zorgen voor het autoverkeer van en naar Poortwijk zo nu en dan voor overlast. Zo kan het voorkomen dat één van de rijbanen niet beschikbaar is of de rotonde in zijn geheel een weekend wordt afgesloten om de asfalteringswerkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren. Verkeer van en naar Poortwijk kan dan de wijk verlaten via Poortwijk I. Wanneer er overdag een rijbaan wordt afgesloten, zijn er verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden. ’s Avonds en na werktijd worden beide banen weer opengesteld.

De werkzaamheden duren tot begin augustus.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.