Gedenkwand in het nieuwe dorpshuis van Strijen

199

GedenkwandStrijen – dinsdag 16 juni 2015, is door de Zweedse ambassadeur in Dorpshuis Streona een unieke gedenkwand onthuld. Daarbij geholpen door burgemeester Aart-Jan Moerkerke.

Met een onmiskenbaar accent, maar opvallend goed verstaanbaar, sprak de Zweedse ambassadeur Håkan Emsgård de genodigden vanmorgen aan in de eigen taal. Hij was graag ingegaan op de uitnodiging om de speciale gedenkwand in het nieuwe dorpshuis te onthullen. Het was ook de ambassadeur die als eerste de skyline van ‘zijn’ Stockholm herkende in de gedenkwand. Inwoners van de stad Stockholm brachten in 1953 het geld bijeen voor een dorpshuis in Strijen.

Verder bestaat de unieke gedenkwand uit gekleurde contouren van specifieke gebouwen in de gemeente Strijen, zoals de Lambertuskerk en de lichtopstand in Strijensas. De metershoge en -brede wand is ontworpen door een plaatselijk communicatiebureau.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.