Gemeente Oud-Beijerland wethouder Henk Kievit legt functie neer

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

0cc019dOUD-BEIJERLAND – De Oud-Beijerlandse wethouder Henk Kievit (BINT) legt met ingang van 3 juli 2015 zijn functie neer. Vanmorgen overhandigde hij zijn ontslagbrief officieel aan burgemeester Klaas Tigelaar. “Een moeilijke keuze”, zo motiveert Kievit zijn besluit, “maar de politieke en bestuurlijke ontwikkelingen van de afgelopen weken hebben een dermate negatief effect gehad op mijn gezondheid dat ik geen andere keuze heb dan te stoppen met mijn bestuurlijke werkzaamheden“.

Wethouder Kievit maakt sinds 30 maart 2010 deel uit van het college van burgemeester en wethouders. De taken van de vertrekkende wethouder worden conform de vervangingsafspraken tijdelijk waargenomen door burgemeester Tigelaar.

Vertrouwen

Niet alleen gezondheidsproblemen vormen aanleiding voor de wethouder om zijn functie neer te leggen. Wethouder Kievit: “Ook de politieke ontwikkelingen binnen mijn eigen partij geven mij te weinig vertrouwen om mijn taken op een constructieve manier uit te kunnen voeren”.

Samenwerking

Met waardering memoreert de heer Kievit de prettige samenwerking met college, raad en ambtelijke organisatie in de achterliggende vijf jaar.

Afscheid

Uiteraard wil het gemeentebestuur het vertrek van wethouder Kievit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Als dank voor zijn inzet voor gemeente Oud-Beijerland biedt de gemeente hem op een later moment een afscheidsbijeenkomst aan.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren