Binnenmaas wint van Spirit

7 Min Read

binnenmaas1MAASDAM – Vandaag speelde Binnenmaas thuis tegen Spirit, 2 ploegen die vandaag zouden strijden om aan te haken met het linker rijtje en weg te lopen van het rechter rijtje.Binnenmaas stond op plaats 8 met  12 punten en Spirit op plaats 10 met 11 punten.Afgelopen seizoen eindigde deze wedstrijd in 1-1, de doelpuntenmaker voor Binnenmaas was toen Justin de Man uit een hoekschop van Desi Sanderse, beide spelers spelen weer bij hun eigen club Strijen.

In de 1e minuut kon Binnenmaas al tegen een achterstand aankijken, Sergio Caminita werd weggestuurd en kon alleen af op Bart de Keijzer, alleen doordat hij recht op Bart schoot was het geen probleem voor de doelman van Binnenmaas.In de 3e minuut ontsnapte Spirit aan een tegendoelpunt, Johnny Maijers kopte de bal tegen de lat uit een hoekschop aan de rechterkant van Sven Post.In de 11e minuut was het Timme van Hof die van zo’n 20 meter op het doel schoot, dit schot was niet hard maar wel met een gevaarlijke stuit, toch wist Bart de Keijzer een doelpunt te voorkomen.In de 15e minuut was het Sven Post die halverwege het veld aan de rechterkant, die niet alleen de bal schitterend uit de lucht plukte, maar ook nog eens de goed ingelopen Jorian den Otter vrij voor de doelman van Spirit kon zetten. Jorian had alle tijd om een hoek te kiezen wat voor sommigen een zwakte is, maar voor hem is dat zijn kracht en schoot dus de 1-0 binnen.Een wedstrijd die vooralsnog gelijk op ging, in kansen was het 2-2, maar in realiteit was het 1-0 voor de thuisploeg.10 minuten later kreeg Spirit, die een tandje bij had gezet, de kans voor de gelijkmaker, maar deze werd voorlangs geschoten door Sergio Caminita.

In de 33e minuut was Sergio Caminira opnieuw gevaarlijk namens Spirit, nu kreeg hij de bal na een goede actie van Bjorn van Dijk, het schot van Sergio was gevaarlijk en op doel maar doordat deze van richting werd veranderd door een verdediger van Binnenmaas verdween de bal niet over de doellijn maar over de achterlijn.In de 38e minuut was het Robin Bezemer (die al in de 22e minuut was ingevallen voor de geblesseerde Yordi Molendijk) die van zo’n 20 meter vrij op doel kon schieten, maar omdat de kracht in dit schot ontbrak was dit geen probleem voor Bastiaan Haasnoot.De laatste kans van de 1e helft was voor Spirit en dit was ook echt wel een 100% kans.Bjorn van Dijk kon na een slechte terugspeelbal van Binnenmaas alleen af op Bart de Keijzer, Bjorn passeerde Bart, maar zag dat zijn bal nog voor de lijn werd weggehaald door een verdediger van Binnenmaas. Zo gaat Binnenmaas toch de rust in met een 1-0 voorsprong.

Spirit komt de 2e helft sterk uit de kleedkamer en ging zoals verwacht vanaf minuut 1 op jacht naar de gelijkmaker. Toch was het Binnenmaas met de eerste kans, Danny Maijers schoot in de 51e minuut voorlangs vanaf de rechterkant van het doel.In de 56e minuut had Spirit opnieuw een 100% kans voor de gelijkmaker, nu was het Raoul Haliwela die alleen op Bart de Keijzer afkon, doordat Raoul niet uitkwam met zijn passen kon Bart goed uitkomen en zijn doel klein maken. Raoul probeerde over Bart heen te schieten maar Bart kon met 1 hand en dus een knappe redding de gelijkmaker voorkomen.In de 60e minuut probeerde Richard vd Wilt de bal weg te werken uit zijn eigen 16, maar doordat een speler van Spirit de bal blokte moest opnieuw Bart de Keijzer gestrekt om een doelpunt de voorkomen.In de 68e minuut vond er een wissel plaats aan de kant van Binnenmaas,  de goed gespeelde en moe gestreden Jorian den Otter (doelpuntenmaker 1-0) werd gewisseld voor Kevin Kuijer. Kevin die na een lange blessure weer terug is en zijn eerste minuten mag maken voor Binnenmaas.In de 72e minuut (4 minuten na de wissel) was het Bjorn den Otter die Kevin Kuijer vrijzette voor het doel, Kevin die verder niet nadacht schoot de bal heel knap in één keer op doel en binnen de palen vanaf de punt van de rechter 16 en bracht hiermee Binnenmaas op een 2-0 voorsprong.Dat dit de genadeklap voor Spirit was dat was duidelijk, want in de 82e minuut werd het ook nog 3-0 voor de mannen van Leo Dekker. Danny Maijers kreeg de bal mee na een geweldige actie en schoot de bal binnen vanaf de rechterkant zoals alleen hij kan.

Binnenmaas wint deze belangrijke wedstrijd en houdt de punten thuis, hiermee loopt het weg van de ploegen onder zich, heeft het de plaats op de middenmoot verstevigd en kan het met 1 oog naar boven kijken. Volgende week staar er weer een derby op het programma, dan gaat Binnenmaas op bezoek bij Piershil de nummer 2 van de competitie. Een wedstrijd die alle kanten op kan en gelijk ook de laatste uitwedstrijd voor de winsterstop is.

• Opstelling: Bart de Keijzer, Richard vd Wilt, Bjorn den Otter, Rianto Vrutaal, Ralph vd Giessen, Johnny Maijers, Yordi Molendijk, Sven Post, Danny Maijers, Sjoerd vd Pers en Jorian den Otter.
  • Wissels: Robin Bezemer, Kevin Kuijer, Charlie de Graaf en Joey de Jong.