De Frietfabrieken liggen stil, de Horeca ligt stil. Wie helpt Beleef het en Eet het van hun aardappelen af?

1421

STRIJEN – Omdat de horeca op bijna de hele wereld gesloten is door de maatregelen tegen het Coronavirus, liggen de frietfabrieken stil. De aardappelprijs is hierdoor compleet in elkaar gestort. In feite zijn de aardappelen bij Martin de Ruiter van Beleef het en Eet het in de schuur onverkoopbaar. Dit is voor ons een gigantische financiële aderlating aldus Martin.

Het ergste is dat ze dan waarschijnlijk vernietigd moeten worden. Dát is je reinste voedselverspilling, en jullie weten hóe ons project Beleef het en Eet het ontstaan is.

Maar jullie kunnen ons helpen!

Ik wil jullie uitnodigen om vooral bij ons aardappelen te komen kopen. Vanaf volgende week zaterdag 2 mei, dus niét dit weekend, zijn we elke zaterdag open van 10.00 uur tot 17.00 uur. Het zijn prima aardappelen om zelf heerlijke friet te maken, maar óók om te koken is het een prima aardappel! Wat vinden jullie ervan?

Als alle 5000 volgers b.v. 20 kg zouden kopen, ben ik alvast 100 ton kwijt. Dan is het ergste leed geleden! Ik hoop dat ik op jullie kan rekenen. De prijs is 60 cent per kg. Bij ons op de boerderij, Groot cromstrijensedijk 17a in Strijen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.