Pink Ribbon benadeeld door diefstal bij Trek de Pont in Nieuw-Beijerland

0
2808

i98740109._szw565h2600_Nieuw-Beijerland – De aanvankelijke opbrengst zaterdag j.l. bij “Trek de Pont” ad € 22.200,= ten bate van Pink Ribbon voor de bestrijding van borstkanker, wordt noodzakelijkerwijs met ruim € 2.300,= verminderd. Dit vanwege het feit dat met zekerheid vast is komen te staan dat een of meerdere “onverlaten” tijdens of kort na de ontmanteling van het evenementengebied, enkele zware 16A stroomkabels en een RVS scheepsketting hebben gestolen. Een schadepost die zo het zich laat aanzien, niet door de Evenementenverzekering wordt gedekt.

Door de organisatie is aangifte van deze diefstal gedaan. Hoewel waarschijnlijk een utopie, wordt toch een dringend beroep gedaan op de dader(s) om het gestolen goed (anoniem) terug te bezorgen. Met name de zware 16A 50 meter lange stroomkabels voorzien van verdeeldozen zijn gewaarmerkt en daarom moeilijk te verhandelen. Ieder koper moet of zal beseffen dat hij/zij zich schuldig maakt aan heling. Ook al zijn deze kenmerken verwijderd of onzichtbaar gemaakt. Daarbij komt ook dat niet iedereen dergelijke kabels in zijn schuur heeft liggen, hetgeen bij elke oplettende toeschouwer hopelijk veel vraagtekens op zal roepen. De organisatie doet een beroep om dergelijke waarnemingen te melden.

Ook de RVS scheepsketting heeft bijzondere kenmerken. Hoewel de kans bestaat dat er sprake is van twee afzonderlijke delicten, moet ook rekening worden gehouden met het feit dat de gestolen goederen in combinatie met elkaar worden aangetroffen of te koop worden aangeboden. Met name de combinatie van het bezit moet toch op z’n minst de nodige vragen oproepen. De organisatie van Trek de Pont is enorm geschokt en geschoffeerd in het rechtvaardigheidsbesef door deze brutale manier van handelen. In de voorbereiding is dikwijls dagen gebeld om € 50,- voor het goede doel binnen te halen. Ten nadele van alle borstkankerpatienten zijn nu ongekend veel inspanningen in een split second teniet gedaan.

Eventuele getuigen worden uitgenodigd zich melden bij de politie van Oud-Beijerland via 0900 8844 of via de site www.trekdepont.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.